5053873217 [email protected]

İşadamı Sadettin Saran yüzme başarılarına bir yenisini daha ekledi. Saran, Fransa’nın Millau şehrinde gerçekleşen, farklı ülkelerden yaklaşık 1000 sporcunun katıldığı Master Yaz Yüzme Şampiyonası’na katıldı.Şampiyonada Türkiye’yi Han Batur Spor Kulübü adına temsil eden Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, hayli çekişmeyle geçen müsabakalar sonucunda 50 metre kelebek kategorisinde Fransa havuz rekorunu kırarak şampiyon oldu. 29.27’lik derecesiyle Yarışmaya damga vuran Saran, birincilik kürsüsüne milli takım formasıylaçıkarak duygusal anlar yaşadı.

Yarışma sonrasında yüzme branşında aldığı başarıların kendisi için büyük bir önem taşıdığını söyleyen Sadettin Saran, “Yıllar sonra milli formayı giymek ve şampiyon olmak büyük mutluluk”diye konuştu.
KENDİ REKORLARINI EGALE EDİYOR!
ABD’de eğitim gördüğü yıllarda Kentucky Üniversitesi Yüzme Takımı’nın kaptanlığını yapanSadettin Saran iki yıl, ‘En Değerli Sporcu’ seçilmişti. Saran, Türkiye’ye döndüğünde de profesyonel yüzmeyi bırakmamış, 1984-1985 yıllarında da Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığını yapmıştı. Sadettin Saran daha önce de birçok yerli ve yabancı yüzme yarışından rekorlarla ayrılmıştı. Saran, 24 yıl sonra yeniden başladığı yüzmede; 2011’de Yalta’da yapılan son Master Avrupa Şampiyonası sıralamasına göre, 50 metre serbestte kırdığı 25.91 Türkiye rekoru ile Avrupa sıralamasında 5.,dünya sıralamasında ise 9. sırada yer bulmuştu. Saran, 2012 yılında ise Ankara’da düzenlenen Mustafa Kemal Atatürk VI. Master Yüzme Cumhuriyet Şampiyonası’nda, 50 metre serbestte

 

25.91 ve 50 metre kelebekte 28.37’lik derecesi ile yeni Türkiye Master rekorlarının sahibi olmuştu.

SARAN’IN YENİ HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONASI!
En son Hollanda’da gerçekleştirilen Avrupa Turnuvası’nda şampiyon olan Saran, Ağustos ayında Kanada’da gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Sadettin Saran Kimdir?
Steven Sadettin Saran, Türk İşadamı (Doğumu: 1964).

Medya, Online, hizmet, Yayıncılık, Havacılık, Savunma, Enerji ve Turizm sektörlerinde faaliyet gösteren, SARAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Sadettin SARAN, 1987 yılında, ABD’deki Kentucky Üniversitesi’nden, Makine Mühendisliği dalında masterini de alarak mezun olmuş ve Arkansas’ ın Little Rock kentindeki Ensco Environmental Services şirketinde Teknik Destek Mühendisi olarak çalışmaya başlamıştır.

Sadettin Saran, 1988 yılında Türkiye’ ye gelmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, Dış İlişkiler Danışmanı olarak görev almıştır. 1989 yılında SARAN International şirketini kuran Sadettin Saran, bu şirketiyle, Lockheed Martin, Raytheon International, ESPN, Geest Inc.gibi dünya devlerinin Türkiye temsilciliklerini üstlenmiştir.

Sadettin Saran 1990-1995 yılları arasında, Martin Marietta şirketinin Ankara ofisinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. Sadettin Saran, kısa bir süre sonra şirketin Genel Müdürlük görevine getirilmiştir.

image (1)

1995 yılından sonra tam zamanlı olarak SARAN International’ın başına geçen Sadettin Saran, Yönetim Kurulu Başkanı olarak on beş yıl içinde SARAN Holding’in giderek gelişmesini ve büyümesini sağlamıştır. 2013 yılı itibariyle Saran Grup bünyesinde 30 firma vardır ve 3.000’e yakın çalışan istihdam edilmektedir.

Gençlik yıllarından bu yana iyi bir sporcu olan Sadettin Saran, ABD’ de eğitim gördüğü yıllarda Kentucky Üniversitesi Yüzme Takımı’nın kaptanlığını üstlenmiş ve arka arkaya iki yıl, “En Değerli Sporcu” seçilme başarısını göstermiştir. 1984 – 1985 yıllarında da Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığını yapmıştır.

1964 doğumlu olan , evli ve bir kız çocuk babasıdır. İngilizce, İspanyolca ve orta derecede Almanca bilmektedir.

Sportstv, Radyospor, Slow Time, Radyo Müzik ve Radyo Trafik gibi Medya Kuruluşları ve bazı sanal bahis siteleri de Sadettin Saran’a aittir.