5053873217 [email protected]

Samsung plazma televizyon üretimini kasım ayı sonunda sonlandıracağını açıkladı. CNET’e yaptığı açıklamada pazardaki talebe dair değişikliklere vurgu yapan şirket 4K teknolojisine ve kavisli HDTV’lere odaklanacağını kaydetti. Samsung plazma TV stoğunun ne zaman biteceğini tam olarak belirtmedi, ancak eldeki son ürünlerin de fazla vakit geçmeden tükenmesi bekleniyor.

samsung-40-inch-lcd-tv-with-led-backlight

Her geçen gün daha fazla üretici 4K teknolojisini önem sırasında en başa yazıyor. Plazma teknolojili ultra yüksek çözünürlüklü 4K TV’leri üretmedeki zorluklar nedeniyle şirketler plazmayı bırakıp sadece işin 4K kısmına odaklanmayı seçiyor. Tabii ki, maliyetler de önemli; plazmaların üretimi LED LCD’lerin üretiminden daha pahalıya denk geliyor.

Aslında tüketici tarafında plazma önemini giderek kaybeder olmuştu. Her ne kadar görüntü performansı bakımından plazmanın daha iyi olduğu uzmanlar tarafından dile getirilse de, tüketiciler cüzdanlarını da düşünerek LCD TV’lere yatırım yapar olmuşlardı. LED teknolojisinin de gelişmesi, buna bağlı olarak LCD TV’lerin kalitesinin artmasıyla birlikte plazma daha az aranır hâle gelmişti.

LG plazma televizyon üretimini sürdürüyor, ancak o şirketin de rekabette pozisyon kaybetmemek amacıyla plazma için sonlandırma kararı vereceği tahmin ediliyor.