5053873217 [email protected]

YouTube, çok yakında “akıp giden” videolarla dolup taşacak. İşte YouTube’a gelen bomba özellikler…

YouTube’a gelecek olan heyecan verici yenilikler, VidCon’da duyuruldu. Video devi, 48 ve 60 FPS’lik videolar oynatmanıza izin vermeye başladı.

60 FPS’lik videolar, özellikle Xbox One ve PlayStation 4 gibi konsollarla oyunlardan kaydedilen videolarda kendini gösterecek. 1080p60 oyun tanıtım videolarının ise hızla standart halini alması bekleniyor. Yakında herkese sunulacak olan bu özellikten faydalanabilmek için, öncelikle 1080p video çözünürlüğünü seçmeniz gerekecek (ve elbette videonun 60FPS’yi destekliyor olması gerekli). Örnek bir videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Rebecca_Black_Youtube_CNA_US_Catholic_News_4_14_11
Bir başka yeni özellik ise videolarınızı izleyen kullanıcıların size bağışta bulunabilecek olması. Böylece video gelirleri için umudunuzu sadece reklamlara bağlamak zorunda kalmayacaksınız. Bunların yanında kullanıcılar, artık videolar için kendi dillerindeki altyazıları siteye yükleyebilecekler.

Android için yeni yayınlanan YouTube Creator Studio cep uygulaması ise videolarınızla ilgili Google Analytics verilerine ve gerçek zamanlı tahmin verilerine ulaşmanıza izin verecek. Uygulamanın iPhone sürümü, “bir iki hafta” içinde yayınlanacak.

Hepsi bu kadarla sınırlı değil. Videolarını renklendirmek isteyen kullanıcılar, hemen şu andan itibaren YouTube’un sunduğu 7.500 ücretsiz ses efekti ve arka plan sesiyle bunu yapabilecekler.