5053873217 [email protected]

pazartesi akşamı Kanal D’de Ulan İstanbul adlı bir yazlık dizi başladı. Şebnem Bozoklu ve Uğur Polat’ın başrolünde olduğu dizi birbirine dosluk bağıyla bağlı bir dolandırıcılık çetesinin hapishaneden “dost” kaçırma hikâyesini anlatıyor.

Dizinin ilk bölümü reyting sıralamasında 3.olarak iyi bir başlangıç yaptı.

Sosyal medyanın da desteği söz konusu. Her şey iyi başladı yani.
Ama…
Diziyle ilgili bugün bir haber geldi ki…
Ağızlar açık kalır yani. Yuh deseniz yetmez ; katıla katıla gülseniz kesmez.

Yurdum insanı dedirten bir haber bu.
Çanakkale’de yaşayan Cevat Yaltıraklı adlı müteahhit bir vatandaşımız dizi hakkında ”İstanbul’a hakaret edildiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Bir de açıklama yapmış ve şöyle demiş :
“Ulan kelimesinin Türkçe sözlükteki karşılığı, ‘Çok kaba bir biçimde öfke ve nefret anlatır’ demektedir. İstanbul’da yaşayacaksınız, İstanbul’un sayısız nimetlerinden faydalanacaksınız ve sonra da şehri İstanbul’a hakaret edeceksiniz. Bu düpedüz İstanbul’a karşı saygısızlıktır,

nankörlüktür. Hiç kimse İstanbul’u küçük düşüremez, İstanbul’u öfke ve nefretle anamaz. İstanbul’a karşı yapılan bu hakarete sessiz kalmak ve tepki göstermemek insanlık suçudur”​

Vatandaşımız belli ki İstanbul’u çok seviyor. Seviyor sevmesine de daha ilk bölümden suç duyurusunda bulunması garip geldi bana. Uzun zamandır reklamları dönen dizinin başlayacağı çok önceden belliydi. Bu suç duyurusunu o zaman yapmaması ilginç tabi ki..

”Ulan” kelimesi bizde çok kullanılan bir kelimedir. Hatta bunu ”ulen” diye kibarlaştıran ve yöreselleştirenlerde oluyor.