5053873217 [email protected]

1.6 dizel otomatik SUV kombinasyonunu sunan X-TRAIL dişli rakipleri Honda CR-V, VW Tiguan, Hyundai İX35 gibi modelleri dize getirecek.
SUV pazarında söz sahibi olmak isteyen Nissan, Qashqai ile elde ettiği başarıyı, yeni X-Trail ile güçlendirmek istiyor. Ağustos ayında ithalatına başlayacağı yeni esil X-Trail ile yıl sonuna kadar 1500-2000 adetlik satış hedefliyor.

XTRAIL
Şu an ön satışa çıkan yeni nesil X-Trail Türkiye pazarına sadece 1.6 lt dizel motor seçeneğiyle sunulacak.

4×2 ve 4×4 seçenekleri bulunacak olan yeni X-Trail’de otomatik vites seçeneği de ihmal edilmiyor.
Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, SUV araç pazarının giderek büyüdüğünü, kadınların daha çok ilgi gösterdiğ ibu segmentte tasarım, fonksionel iç hacim ve yeni teknolojilerin avantaj yarattığına değindi.

Ağustosta 98 bin 900 TL’den başlayan fiyatla Türkiye’de satışına başlanacak olan yeni X-Trail, bu fiyatlama ile Qashqai ile de ister istemez rekabet halinde olacak.

Eski nesile göre yeni X-Trail 17 mm uzarken ve aks aralığını da 76 mm uzatmış. Bu sayede aracın içi daha genişletişmiş. Ayrıca yeni model enyemesine 300 mm daha geniş ve 5 mm daha alçak tasarlanmasına rağmen zemin yüksekliğinden ödün verilmeden 210 mm olan ölçü korunabilmiş.
Yeni X-Trail eskisine kıyasla 90 kg daha hafif olurken, ana yapısında % 50 yüksek dayanımlı çelik malzeme kullanımına yer verilmiş.

FİYATLAR

X-Trail’in baz versiyonu Visia, 17 inç Alloy jantlarla 98 bin 900 TL’den satışta.
Otomatik vites seçeneği Skypack donanımdan itibaren sunulan araçta, en ekonomik 1.6 dizel otomatik kombinasyonu için 113 bin 900 lira ödemek gerekiyor.

En üst versiyon için açıklanan fiyat 120 bin lira.