5053873217 [email protected]

Apple bazı USB güç adaptörleri için değiştirme programı başlattı. Şirketten gelen açıklamaya göre iPhone’ların kutularından çıkan, ayrıca ayrı olarak da satılan bazı USB güç adaptörlerinin aşırı ısındığı ve güvenlik açısından risk oluşturduğu kaydedildi. Ekim 2009 ile Eylül 2012 arasında satılan iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPhone 4s’lerle birlikte dağıtılan adaptörlerin risk kapsamına girdiği belirtildi.

ADAPTOR

Sorunlu adaptörler Model A1300 olarak nitelendiriliyor, bu ibare şekilde görüldüğü gibi güç adaptörünün altında yer alıyor. Apple bu adaptörleri ücretsiz olarak değiştirecek. Konuyla ilgili bilgiler değişim programıyla ilgili olarak açılan web sitesinde yer alıyor.

USB adaptörler Apple perakende mağazalarında veya bazı yetkili satıcılarda değiştirilecek. Ya da Apple teknik desteğiyle yapılacak telefon görüşmesi sonrasında da sorunlu ürünü değiştirmek mümkün olacak. Ayrıca Apple bu sorun nedeniyle yeni şarj adaptörü satın almış olanlara da paralarını iade edecek.

apple-usb-adaptor-a1300-130614

Apple’ın söz konusu değiştirme programı geçen yıl açılan ve elektrik çarpmasına neden olabilen yetkilendirilmemiş üçüncü taraf şarj adaptörlerini de kapsayan güç adaptörü programından bağımsız bir program olarak nitelendiriliyor.

Aşağıda sorunlu USB güç adaptörlerinin değişim programının geçerli olduğu ülkeler yer alıyor. Türkiye de bu ülkeler arasında bulunuyor.