5053873217 [email protected]

‘Muhteşem Yüzyıl’ın sona ermesinin ardından Tims Prodüksiyon dizinin yerini tutacak yeni proje için startı verdi. Osmanlı dönemine damgasını vuran isimlerden biri olan ‘Kösem Sultan’ yaklaşık 1,5 yıl sonra yayın hayatına başlayacak. Dizinin oyuncu kadrosu ise netleşmeye başladı. Başlangıçta Kösem Sultan rolü için Meryem Uzerli’nin düşünüldüğü konuşuluyordu ancak kulislerde rolü alan ismin Beren Saat olduğu söyleniyor.

beren

Söylentilerin kaynağı ise dizinin ilk kez ‘Muhteşem Yüzyıl’ın final bölümünün ardından yayınlanan fragmanı. Birçok kişi Uzerli’nin Hürrem Sultan karakterinin ardından Kösem Sultan’ı canlandıracağını düşünüyordu. Ancak yayınlanan fragmanda Kösem Sultan karakterinin kumral olması rolü canlandıran kişinin Beren Saat olduğu söylentilerini artırdı. Öte yandan dizinin yayınlanacağı Star TV’nin de Kösem Sultan rolünde Saat’i istediği konuşuluyor.

Asıl adı Anastasia olan Kösem Sultan Osmanlı tarihinin en etkili isimlerinden biriydi. 1590 yılında Yunanistan’da doğan Kösem Sultan, henüz 15 yaşındayken İstanbul’a gönderildi. Sultan I. Ahmet’e haseki olan Kösem Sultan keskin zekâsı ile kısa zamanda hem padişahı hem de yakın çevresini etkiledi. Tüm saraya nüfuzunu kabul ettirmesi ise uzun sürmedi. İki oğlu padişah olan Kösem Sultan, aynı zamanda torununun da padişahlığını gördü.