5053873217 [email protected]

Temmuz’da resmi tanıtımının yapılması beklenen yeni nesil Passat’ın gölgesi ortaya çıktı.

pasat

Alman markanın geliştirdiği bir çok yeni teknolojinin ilk kez sunulacağı model olmasıyla da önem taşıyan sekizinci jenerasyon olacak yeni Passat’ın led far sistemleri de dikkat çekiyor. Ön farlarında, donanıma bağlı olarak, halojen veya led far alternatifi olacak yeni Passat’ın, ön led farları üç farklı versiyona, arka led farları ise iki farklı versiyona sahip olacak. Güncel Passat’da sunulan bi-xenon far teknolojisinin yerini alacak yeni full led far sisteminin giriş seviyesi olacak sistem, reflektör teknolojisine sahip olacak. Aracın farkedilebilir olmasının yanında, kimliğinin de belli olmasını sağlayacak gündüz ledlerine de sahip olacak giriş seviyesindeki 12 led, hem beyaz hem de sarı renkli ışık yayabilmesi ile, dönüş sinyali olarak da görev yapacak.

Yeni Passat için sunulacak bir sonraki led far seviyesi ise, dinamik viraj farına ve benzersiz gündüz ışık imzasına sahip olacak, projeksiyon teknolojisi ile geliştirilen tam LED farlar olacak. İki adet yan yana konumlandırılmış, düşük profilli objektif modülleri, ile yola gün ışığına benzer ışık yaymasıyla dikkat çeken bu sistem, bi-xenon teknolojisinden çok daha üstün bir aydınlatma sağlıyor.

Passat’da sunulacak üçüncü ve en üst ön led far sistemi ise, Dynamic Light Assist adı verilen, sürekli ışığın seviyesini kontrol eden projeksiyon teknolojisi ile geliştirilen tam LED farlardan oluşacak. Bu teknolojiyi ile kez led farlar ile birlikte kullanan marka olan Volkswagen, sistemde led farları bir kamera ile kontrol ediyor. Karşı trafiği ve yolun virajlı veya düz olmasını kamera vasıtasıyla denetleyen sistem, far elektroniği ile koordineli şekilde, çoklu ışın lens modülü aracılığıyla ışık dağılımını düzelenleyebiliyor. Gündüz farları 32 adet ledden oluşan sistem, büyük ve küçük “U” olmak üzere iki farklı modülden oluşuyor. Küçük “u” çoklu ışın objektif modülünü çevrelerken, büyük “U” lens modülün çevreliyor.

Yeni Passat’ın tüm donanım seviyelerinde full led farlar standart olarak sunulacak. Bagaj kapaığı ve karoser olmak üzere iki parçadan oluşacak yeni Passat’ın arka farlarında, hafif arka ışık, fren ışığı ve sinyaller gövde üzerinde, normal arka ışık, geri vites ışığı ve arka sisler, arka far grubunun bagaj kapağı üzerinde kalan bölümünde yer alacak.

Yeni nesil Passat’ın üst donanım seviyelerinde ise daha gelişmiş bir arka led far sistemine yer verilecek. Tasarım olarak da daha dikkat çekici olacak ve üç adet dikey lede ev sahipliği yapacak bu seçenek, fren şiddeti seviyesine göre ışığın ayarlanmasını sağlayarak, arkadan gelen araç sürücülerinin daha başarılı bir şekilde uyarılmasına imkan verecek.