5053873217 [email protected]

Fotoğraflarda iPhone 6′nın mevcut iPhone 5s’ten daha büyük olduğu görülüyor. Lin, iPhone 6′nın 4.7 inç ekranla geleceğini söylüyor. Ayrıca Weibo sayfasından verdiği bilgilere göre, Apple güç butonunu sağ kenara taşıyor. Daha önce de buna dair çeşitli izler görülmüştü. Zaten cihazın büyüyen boyutu dikkate alındığında kenara yerleştirilen güç butonu ekran uyutma ve açma işlemlerinin daha rahat şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacaktır.

iphone6

Lin, tasarımın daha önceki modellere göre daha yuvarlak göründüğünü söylüyor, bu açıdan orijinal iPhone’u biraz daha andırıyor gibi görünüyor. Ayrıca Lin’e göre cihaz elde rahatlıkla tutulabiliyor. Bunda orijinal iPhone’da olduğu gibi fırçalanmış metalden yapılmış arka yüzeye dönülmesinin katkısı olabilir. Buna ek olarak anten de eski modellerde olduğu gibi telefonun içine taşınmış. Öte yandan iPhone 6′nın daha önceki dedikodularda da dikkat çekildiği gibi eski modellere göre daha ince bir profilde geleceğini de görüyoruz.

apple-iphone-6-sizinti-jimmy-lin-120614-2

Fotoğraflarda iPhone 6′da da iPhone 5s’te olduğu gibi ekranın altında Touch ID parmak izi tarayıcısının bulunacağı görülüyor.

Apple’ın Lightning portuna bağlanan kulaklıklar kullanacağı ve buna bağlı olarak 3.5 mm. kulaklık jakından vazgeçeceği çeşitli kaynaklar tarafından dile getiriliyordu. Ancak bu dedikodu bize çok mantıklı gelmemişti. Lin’in sızdırdığı fotoğraflarda da iPhone 6′nın 3.5 mm. kulaklık jakı barındırdığı görülüyor.