5053873217 [email protected]

Sektöre ara vermeye hazırlanan TIMS Production’ın sahibi Timur Savcı, son iş olarak Muhteşem Sinema’yı bitirecek.  Bir filmle işbirliğimiz sürecek. ‘Muhteşem Yüzyıl’ filminin senaryosu bitmek üzere.”

MUHTEŞEM SİNEMA

TV sektörünün en güçlü yapımcılarından Timur Savcı: “Kanalların geldiği aşama, benim şu anda iyi iş
üretmeme müsaade edecek bir konjonktürde değil!”

‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Çalıkuşu’ dizilerinin yapımcısı Timur Savcı, sektöre neden ara verdiğini ve Meryem Uzerli ile tekrar çalışıp çalışmayacağını Dijital yaşam dergisi MARS Tab’ın haziran sayısına anlattı.
Tüm yapımlarını durdurma ve bir süre yurt dışında yaşama kararı alan Savcı, sebebini şöyle anlattı: “Çocuklarım çok küçük; onlarla yeterince zaman geçiremeyeceğim. Bu anı kaçırmak istemiyorum.”

Ara verme kararının sektörü dışarıdan gözlemleme açısından da doğru bir karar olduğunu söyleyen Savcı, dizilerin içeriğindeki değişime dikkat çekti:
“Türkiye’deki televizyonculuk ve dizi endüstrisi bakımından, sektörün geldiği aşama benim şu anda iyi iş üretmeme müsaade edecek bir konjonktürde değil. Türk seyircisini yorgun, kirlenmiş ve doymuş buluyorum. Rekabetin bir etiği de yok. Ben de birtakım basit işler üretmek istemiyorum ve uzak kalmak istiyorum.”

‘Muhteşem Yüzyıl’ filminin senaryosunun bitmek üzere olduğunu söyleyen Savcı, yeni projelerinin de ‘daha derinlikli ve uluslararası’ olacağını ekledi: “Bundan sonra yapacağım şeyler daha derinlikli, gerçekten uluslararası ve daha da uluslararası işler olacak.”

Çalışma odasına Meral Okay’ın portresini asan Timur Savcı, şimdi hayatta olmayan ünlü senaristle tanışmasını da anlattı: “Meral Abla ile çalışmış olmak benim için büyük şans. Part time çalıştığım kafede Meral Okay sürekli müşterilerimizdendi. Komiktir ki, aslında onunla orada
tanıştım.”

Timur Savcı, ‘Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem’i Meryem Uzerli ile tekrar çalışacağını söyledi: “Zaten 5 yıllık bir kontratımız vardı ama sonra rahatsızlandı. Şimdi Meryem iyileşmiş görünüyor, irtibattayız. Muhtemelen bir filmle işbirliğimiz devam edecek. Ama sonrasında ne yapmak istediğine kendisi karar verecek.”