5053873217 [email protected]

Mahmut Uslu, önce Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Basketbol Federasyonu hakkında sert açıklamalar yaptı.

Basketbol Ligi kadınlar finalinde Galatasaray ile oynadıkları maçta Abdi İpekçi’de yaşanan olaylara ve Ünal Aysal’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara değinen Mahmut Uslu, Galatasaray Başkanı hakkında şunları söyledi:

– Sporun Pavlus’u (Aziz Pavlus) Ünal Aysal için birkaç sözüm var. Sporcu ruhuna ve kimliğine sahip olmak demek, her sene bir takımın şampiyon olacağı liglerde başarılı olabilmek için karşı takımın idareci ve sporcularına karşı operasyon yapmamak demektir.

AZİZ PAVLUS KİMDİR?

Aziz Pavlus (Paul), İsa devrinin ferisi Yahudileri arasındaydı ve Roma vatandaşıydı. Tarsus doğumludur. Hıristiyan olmadan önce ilk Hıristiyanlara acımasız zulümler yaşatmıştı. Şam yolunda Hz. İsa’nın kendisine görünmesiyle Hıristiyan oldu. Daha sonra, Hıristiyanlık inancını yaymak için Anadolu’yu adım adım dolaştı.
– Herkes şampiyon olabilir, ama şampiyon olmak için hele hele 6222 sayılı yasa varken bunlara yeltenilmemelidir.
– Sporcu ahlakına sahip olmak demek de, her türlü belden aşağı oyunu oynayıp, kapı arkalarında kumpas kurmak da değildir.
– Sporu bilmek demek, “Ben futboldan anlamam” diyerek, spor dışı her türlü manipülasyonu yapmak için spor muhabirlerini dahi tek tek cep telefonundan aramak asla değildir.

– F.BAHÇE ile aramızdaki sıkıntı aslında olmaması gereken bir durum. Bu periyodik bir süreç. 3 Temmuz ile başlayan birtakım yanlış anlaşılmaların üst üste gelmesiyle ortaya çıkan bir tatsızlık. Bunu süratle geçiştirmek ve tekrar kulüpler arasındaki dostluğu, kardeşliği yerine getirmek için elinden geleni yapmak biz yöneticilerin görevi. Biz Galatasaray olarak bu konuda son derece iyi niyetliyiz ve kararlıyız. Elimizden geleni yapacağız.