5053873217 [email protected]

iPhone ve iPad’i yeni iOS8 işletim sistemiyle bambaşka cihazlara dönüşecekler. Apple dün San Francisco’da yazılımcılara yönelik buluşmasında birbirinden önemli yenilikler açıkladı. 69 ülkeden 6000 katılımcının yer aldığı etkinlikteki hem iOS8, hem de Macintosh bilgisayarlar için Yosemite işletim sistemi tanıtıldı. Etkinlikten satırbaşları şöyle:

ios 8

1- Apple’ın merakla beklenen iPad ve iPhone için yeni işletim sistemi iOS8, Whatsapp gibi başarılı uygulamaları kendine adapte etmiş.
Yeni sistemde iMessage ile Android kullanan telefonlarla da bedava mesajlaşmak mümkün. Ses ve video gönderebilen iMessage, eğer bunları saklamak istemezseniz 2 dakika içinde imha ediyor. iOS8 hızlı yazma özelliği, yazım stilinizi öğrenip yazacağınız kelimeleri tahmin edecek.

2- Apple Healthkit (Sağlık kiti) adını verdiği yeni bir uygulamayı da başlattı.
Healthkit, kullanıcıya ait iPad ve iPhone’daki çok sayıda sağlık uygulamasının takip ettiği tansiyon ve kilo gibi bilgileri bir araya toplayacak.

3- Apple’ın yeni HomeKit (Ev kiti) uygulamasıyla garaj kapısı, kombi gibi sistemleri iPhone’dan idari etmek mümkün.

4- Apple Mac bilgisayarlar için yeni işletim sistemi Yosemite’yi tanıttı. Adını Kaliforniya’daki ünlü milli parktan alan Yosemite, Mavericks’in yerini aldı.

5- Apple’ın 3 milyar dolara satın aldığı müzik şirketi Beats’in kurucusu Dr. Dre’e de dünkü etkinliğe canlı bağlandı. Dr. Dre, işe kaçta gelmesi gerektiğini sorarak izleyicileri güldürdü. Apple dün yeni iCloud sistemini de tanıttı.

6-5 GB bedava alan veren Apple, ayda 99 sente 20 GB saklama alanı satacak. 200 GB alan için ayda 3.99 dolar ödenecek.