5053873217 [email protected]

Yeni nesil Passat’ı, 2014’ün dördüncü çeyreğinde Dünya pazarlarına sunacak. Yeni Passat’ın inovatif destek, eğlence, asistan ve sürüş sistemleri onu öncekilerden ayıracak. Daha iletişimsel ve daha güvenli olacağı ise bonusları.

passat

Sunulacak bu sistemler, sadece Passat için değil Volkswagen içinde ilk olmalarıyla öne çıkıyor. Aktif bilgi ekranı (tamamen dijital bir gösterge paneli), genişletilebilir head-up display, yeni arka koltuk eğlence sistemleri, ön şehir içi acil frenleme ve yaya izleme assistanı, acil durum asistanı (acil durumlarda aracın stop etmesini sağlar), römork desteği ve trafik sıkışıklığı asistanı, Passat’da yer alacak dikkat çekici yenilikler olacak. Ayrıca yeni Passat, Alman markanın, şebekeden şarj edilebilir plug-in hibrid sistemini sunabilen üçüncü modeli olacak.

100 KİLOYA YAKIN HAFİFLEDİ

Geliştirilmiş rijitliğe ve arttırılan çarpışma güvenliğine karşın yeni Passat, önceki modele oranla 85 kg daha hafif olmasıyla öne çıkıyor. Alman markanın Modular Transverse Matrix  adını verdiği MQB platform üzerinde yükselecek yeni nesil Passat, motor ve şanzıman seçeneğine bağlı olarak selefine oranla 85 kg daha hafif olacak. Toplam bu hafifleme operasyonunda yürüyen aksamda yapılan iyileştirmeler 9 kg’lık bir avantaj sağlamış. Bu kapsamda, yeni arka aks 4.7 kg’lık tasarruf sağlarken, yeni direksiyon simidi ise 2.2 kg’lık avantaj sağlamış. Hafifileme operasyonunda yeni dört silindirli motorlar 40 kg’lık avantaj ile öne çıkarken, klima gibi yenilenen üst yapı donanımları ve gelişmiş malzemeler ile 33 kg’lık hafifleme sağlanmış. Alüminyum ağırlıklı elektrik bileşenleri ile, elektronik ve elektrik sistemi 3.3 kg azalan aracın gövdesinde ultra yüksek dayanımlı ve sıcak şekillendirilmiş çelikler ile sağlanan progressive çelik konstrüksiyon yer alıyor. Alüminyum malzemenin ilk kez kullanıldığı Passat olan sekizinci nesil, azalan ağırlığına rağmen station versiyonda 2,000 Nm/° artışla 25,000 Nm/°’ye ulaşan şasi rijitlii ile dikat çekiyor. 30,000 Nm/°’lik şasi rijitliğine sahip olacak sedan versiyon, 400 kg’lık çekme kaasitesine sahip olacak. Yakıt tüketimin yol yükünü araca olan etkilerinin önemini dikkate alan Volkswagen mühendisleri, yeni Passatîn ağırlık, rüzgar direnci ve yuvarlanma direnci konularında geliştirilmesini sağlamış.