5053873217 [email protected]

İstanbul’a döndükten sonra Acunn.com’dan Burak Erat’ın sorunlarını yanıtlayan Bal bir isme ateş püskürdü.

İşte o röportaj

-Survivor’a katılmaya nasıl karar verdiniz?

duygu bal

Ben Survivor’ı daha önce ki sezonlarda izlerken hep oyun ve mücadele gözüyle bakmışımdır asla kavga ve tartışmalara dikkat eden bir izleyici değildim, beni bu yarışmaya çeken şey de bu mücadelenin varlığı oldu. İlk başlarda katılmaya kendimi pek inandırmasam da çevremdeki arkadaşlarımın hep ‘sen de orada olmalısın’, ‘neden katılmıyorsun?’ sözleri bende bu heyecanı uyandırdı ve daha sonra ise yapılan görüşmeler sonrası ben de Survivor’da kendime yer buldum.

DUYGU BAL’IN BÜYÜK KORKUSU

-Survivor size hayatımda asla yapmam dediğiniz bir şey yaptırttı mı?

Ben hayatımda orada o tepsilerin dibini yalayacak bir insan değildim, hep medeni ortamları ve medeni bir yaşam tarzını benimsedim ama ne yazık ki orada onları da yaptık ve hiç te pişman değilim aslında çünkü ben hayatımda açlık nedir pek bilmezdim midemde ki sorun nedeniyle hep ufacık bir şey yesem bile doyardım. Açlığın ne olduğunu bu kadar gerçekçi yaşamak gerçekten çok başka bir duyguydu.

SURVİVOR’DAN ELENDİ BAKIN NE YAPTI?

-Survivor Adası’ndan döndükten çevrenden en büyük övgüyü ve eleştiriyi hangi yaşadığın olaylar için aldın?

Ben açıkçası adadan döndüğümde böyle bir tepki beklemiyordum, sonuçta orada bir tavır ve düşüncenin arkasında dururken dışarıdan izleyen insanların ne düşündüklerini, nasıl gördüklerini bilemiyoruz olayları ve yarışmanın en başından sonuna kadar aynı karakterde kaldığımı dışarıdan gözlemlediğim anda bu benim için en büyük övgü oldu. Ayrıca Acun ILICALI ve tüm Survivor ekibiyle birlikte bu macerayı yaşamakta en büyük ödüldür benim için.

En büyük eleştiriyi ise oyunlarda pasif kalışımdan dolayı aldım, aslında başarılı olmayı çok istedim fakat şöyle bir gerçek var ki uzun boyum beni hep engelleyen etken oldu. Ben aslında uzun boyumdan dolayı Allah’a hep şükreden bir insanımdır fakat hayatımda ilk defa boyumun azizliğine uğradım diyebilirim.

-Ahmet Dursun’un oyunlarda üzerinde bir baskı oluşturduğunu ve bunun da oyunlarda ki başarısızlığını tetiklediğini düşünüyor musun?

Ahmet Dursun inanın ki hırsı çok farklı bir insan ve belli bir noktadan sonra hırsıyla hem kendine hem de çevresindekilere çok fazla zarar veriyor. Ahmet her oyunda takımda ki bayanlara karşı bağıran çağıran bir adamdı bu davranışı da bizi çoğu oyundan kopardı, motivasyonumuzu düşürdü.

-Survivor serüvenin sona erdikten sonra Survivor hayatına dair en büyük pişmanlığın ne oldu?

Eğer ki ben de diğerleri gibi herkese boncuk dağıtıp, herkesin yüzüne sahteden gülüp, küçük hesaplar yapıyor olsaydım çok daha fazla kalırdım adada fakat benim karakterimde burası bir oyunda olsa bunu yapabilecek bir yapı asla yok.

-Akın’ın birleşme partisi öncesi arkadaşlarının yazdıkları isimler doğrultusunda ünlüler adasına geçişi sizleri nasıl etkiledi?

Akın o kadar kilit bir isim ki, bence Survivor’ın en etkili adamı en ortalık karıştırıcısı çünkü bizim adaya bir geldi bizim ada bir anda darmaduman oldu. Her konuda her şeyde matematik yapan bir insan, ben suratına karşı ‘sinsi’ dediğimde bile bunu kendisi kabul etti. Şunu da belirtmek isterim ki biz Akın’la birlikte gönüllüler adasına beraber geçtiğimizde Yiğit biraz daha karakterli davransaydı fakat o konuda da yanılmışım çünkü hemen hiçbir şey olmamış gibi kaynaştılar. Açıkçası Akın’ın gelmesi bana göre oyunlarda başarılı gözükse de ada hayatımızdaki tüm huzuru kaçırdı.

-Bu sezon Survivor sona erdikten sonra bir daha asla yüzüne dahi bakmam dediğin isimler var mı yarışmacılardan?

Yüzde yüz var yani görüşürüm diyebileceğim insan sayısı çok az. Ahmet ve Akın ile görüşeceğimi hiç zannetmiyorum çünkü samimiyetlerine zerre kadar inanmıyorum.

Nedenlerini de şöyle açıklayayım; Ahmet zaten normal hayatımda aynı ortamlarda bile denk gelemeyeceğim biri ve asla da denk gelebileceğimizi sanmıyorum hayatım boyunca. Akın’a gelecek olursak ada hayatı boyunca abuk subuk bahanelerle hep beni göndermeye çalıştı adadan keşke bu bahaneleri biraz daha dürüstçe yüzüme karşı üretseydi, sonuç olarak böyle bir insanla daha hayatım boyunca yüz yüze gelmek istemem bir daha.

-Adaya veda ettikten sonra izlediklerin sana Tolga Karel hakkında hayal kırıklığı yaşattı mı?

Tolga zaten en başından beri bir senaryo yazıp onu oynamayı hedefleyen bir oyuncu. Tolga bana çok neşe veren, beni hep güldüren ve bana en çok morali verip derdimi dinleyen tek kişidir. Evet ben de biliyorum Tolga’nın neler yapmaya çalıştığını fakat ben onu öyle kabul ettim yani o benim için adanın yaramaz çocuğu. Fakat adada ki diğer arkadaşlar bunu hiçi bir zaman anlayamadılar başta İsmail Baki olmak üzere hep eleştirdiler Tolga’yı hiçbir zaman anlamaya çalışmadılar ayrı Tolga’yı sevmemin en büyük nedeni de diğerleri gibi sinsi değil arkadan iş çevirmiyor.

-Birleşme partisi öncesinde arkadaşlarının yazdıkları isimden çıkacak kişilerden birinin de sen olmasını bekliyor muydun?

Yüzde yüz bekliyordum. Çünkü Ahmet’in bir hiyerarşisi vardı orada, İsmail de hep onun kanatları altında yaşadı orada. Bu İsmail’i kötülemek değil kişiliğine ve yaşına büyük saygım var fakat ne yazık ki o adada Ahmet’in yancısı olarak yaşamayı seçti. Akın da bu gruba dahil olunca sonuç olarak beni gönderdiler.

-Peki Akın’ın yanında karşıya geçecek bir diğer isim olacağını bekliyor muydun?

Açıkçası ben Tolga ile geçmeyi çok istiyordum. Bir ümidim vardı Tolga olur diye fakat ne yazık ki Akın ile geçmiş oldum.

-Gönüllüler adasına geçtikten sonra ünlüler adasındayken tanıdığın gönüllülerin içinden yanlış tanımışım, beni çok yanılttı diyebileceğin bir isim var mı?

Gönüllüler adasına geçeceğimi öğrendiğim ilk dakikalarda kitlendim açıkçası çünkü karşımda hep yenilmeye alışmış ve kendi içerisindeki mevzuları bir türlü çözemeyen bir takım vardı fakat daha sonra bu durumu kabullenip her şeyi kafamda yeniden başlattım Survivor’a dahil. Gönüllüler adasında zaten en baştan beri tanımak istediğim 3 isim vardı, bunlar Yiğit, Turabi ve Müge idiler.

Fakat beni en çok şaşırtan isim Turabi oldu bunu söylemeliyim. Daha ünlüler adasındayken bile Turabi’nin her kaybettiği oyun sonrası Müge’ye ‘canın sağ olsun’ şeklinde verdiği destekler beni çok etkilemişti dışarıya gösterdiği tahrik edici hareketlerden her ne kadar iğrensem de onun farklı bir adam olduğunu tahmin ediyordum ve beni de yanıltmadı cidden, özellikle de Ahmet Dursun ile kıyasladıktan sonra Turabi’nin değerini çok daha iyi anladım. Şimdi bana Turabi’yi anlat deseniz inanın saatler yetmez çünkü dışarıdan görüldüğünün aksine adada kendisi ile konuşabilecek birini hiç bulamamış ve bir türlü kendini ifade edememiş bir adam.

-Gönüllüler adasına geçtikten sonra Sahra’nın sana karşı bir kıskançlığı oldu mu sence?

Sahra’yı zaten konuşmaya gerek yok, ben aslında Sahra’ya çok üzülüyorum çünkü tutunacak hiçbir dalı yok. Ben asında adaya ilk geçerken acaba Sahra’yla da yeni bir saya açabilir miyiz diye de düşündüm fakat kendisi hiç oralı olmadı ve köşesinde kalmaya devam etti, demek ki böyle bir yapısı var insanlarla pek anlaşamıyor.

-Elenmenin asıl sebebi sence neydi?

Elenmemin tek sebebi kesinlikle Akın’dır. Çünkü Yiğit’e de benim ismimi yazması için akıl verdi, Yiğit’le hiçbir sorunum olmamasına rağmen Yiğit de benim ismimi yazdı.

– Survivor’da ünlüler takımında favori gördüğün isim kim?

Serenay ve Gökhan. Serenay’ı hep kardeşim gibi gördüm ve hala da öyle görüyorum, hem mücadelesi hem de temiz kalbiyle bu yarışmayı kazanmayı hak ettiğini düşünüyorum. Gökhan ise efendiliği ve mücadelesiyle finale layık gördüğüm bir diğer isim ama bana bu yarışmayı asıl kazanması gerek isim Turabi.

-Tolga’nın Turabi’ye karşı tavrını nasıl değerlendiriyorsun?

Beni Turabi’ye karşı ilk yumuşatan adam Tolga’dır. Ben ilk başlarda Turabi’den tiksiniyordum çünkü hatta Tolga’ya hep dert yanardım “bu nasıl adam böyle?” diye fakat Tolga bana her zaman Turabi’nin aslında göründüğü gibi bir adam olmadığını söylerdi ki keza öyleymiş bunu yakından da gördüm. Bence elenmezlerse yarışmanın sonuna kadar beraber ilerlerler, her ikisi de içlerinde sinsilik barındırmayan insanlar.

-Survivor serüvenin boyunca aynı hayatı paylaştığın arkadaşlarını bize birer kelimeyle özetler misin?

Tabii ki de…

Eda : Dürüst

Merve : Orta şekerli

Serenay : Çok hassas

Gökhan : Çikolata erkek
Ahmet Dursun : Aç

İsmail Baki : Pasif

Tolga: Yaramaz çocuk
Akın : Sinsi

Sahra : Tamara (Film kahramanı)

Müge : Saf

Yiğit : Fazla duygusal
Turabi : Adam gibi adam

Kaynak: acunn.com