5053873217 [email protected]

1- Paylaşmaya değer içerikler oluşturmak

Çoğu kullanıcı Twitter’ı 7/24 takip etmez. Oysa birkaç yüz takipçisi olan bir kullanıcının akışında dakikada onlarca tweet alt alta dizilebilir. Bu nedenle örneğin akşam paylaştığınız içerik, o saatte trafikte olan takipçilerinizin gözünden kaçacaktır. Sunduğunuz içerikleri günün farklı saatlerinde paylaşmak için Buffer gibi servisleri kullanabilirsiniz. Böylelikle aynı paylaşımı hem gece kuşları, hem sabah 8:00’de masa başında olanlar hem de beş çayında Twitter’da dolaşanlara ulaştırabilirsiniz.

2- Anlık gelişmeleri İzlemek

Twitter, herkesin her konu hakkında fikir sahibi olduğu bir platform. Siz de bu trendi ıskalamayın. Gündemde öne çıkan konular, trend olan başlıklar ve Twitter’daki anlık furyalar ile ilgili paylaşımlar yapmak sizin için vazgeçilmez olmalı. Takipçi kitleniz ve ilgi duyduğunuz konularla ilgili olarak bu paylaşımlar futbol maçlarından, Formula 1 yarışlarına, yerel seçimlerden Game of Thrones’un son bölümüne kadar geniş bir yelpazede olabilir.

3-Retweet isteyin
Çoğu Twitter kullanıcısı hoşuna giden bir içeriği retweet’lemeyi tamamen doğal sebeplerle unutur. Onlara bu yolda siz kılavuzluk edin. Paylaşılmaya değer içeriklerinizin içine “retweet” ya da “RT” yazdığınızda, bunun başkaları tarafından paylaşılma şansı ARC araştırmasına göre 12 ila 23 kat artıyor. Twitter’da yazdığınıza göre, bunun birileri tarafından okunmasını ve paylaşılmasını istiyorsunuz. Bu basit gerçeği kabullenin ve paylaşılmasını istediğiniz tweet’lerin sonuna (ya da başına) bu talebi belirtmekten çekinmeyin.

 

4-Beklenti Yaratın

Çektiğiniz bir fotoğrafı bile sonuna “… birazdan” yazacağınız bir ön paylaşım ile “tease” etmek, takipçilerinizin sizin hesabınızı yeni bir sekmede açıp bekletmesi için yeterli sebebi oluşturacaktır.
Yeni blog yazılarınızı veya makalelerinizi, fotoğraf çekimlerinizi hazırlama aşamasındayken, bunu mikroblog hesabınızdan anlık olarak duyurmayı unutmayın.

5- Çift yönlü iletişim kurun

Takipçileriniz, genel kanının aksine size muhtaç değiller. Onların taleplerine, sorularına veya önerilerine yanıt vermediğinizde de bir şey kaybetmezler. Bu yüzden birkaç takipçiden soru geldiğinde kendinizi “Twitter fenomeni” gibi görmekten vazgeçin ve onlara hak ettikleri değeri verin.
Sorularına yanıt verin, yaptıkları paylaşımlara ara sıra da olsa yorumda bulunun ve uzman olduğunuz alanlarda gerekli yönlendirmeleri yapın. Bugün markalar ve milyonlarca takipçisi olan ünlüler bile takipçilerine yanıt verip, onların hoşuna giden tweet’leri RT yapacak vakti buluyor, sizin neyiniz eksik?