5053873217 [email protected]

Samsung’un Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı amiral gemisi Galaxy S5, hali hazırda suya ve toza dayanıklı yapısı ile dikkat çekiyor. Buna rağmen IP67 sertifikalı telefonun su geçirmez olarak nitelendirilebilecek üst modeli olacağı söylenen Galaxy S5 Active’in ilk canlı görüntüleri sızdırıldı.

 

Akıllı telefonun Galaxy S5’ten çok daha farklı bir tasarım anlayışını benimseyeceği, suya ve toza fazladan dayanıklılık için tasarlandığı ortaya çıktı. Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla Galaxy S5 Active, sadece havuzda değil denizlerin derinliklerinde de kullanılabilecek.

Dahili barometre ve Active Key!
İçerisinde dahili barometre bulunan akıllı telefonun birde Active Key adı verilen özel bir butonu da bulunuyor. Kapasitif tuşların su altında çalışmaması sebebi ile cihazın yan tarafına konumlandırılan mekanik tuş isteğe bağlı olarak kamerayı veya istediğiniz başka bir fonksiyonu aktif hale getirebiliyor. Barometresi sayesinde atmosfer basıncını ölçebilecek olan akıllı telefonun suyun metrelerce altında dahi çalışması bekleniyor.