5053873217 [email protected]

Muteşem Yüzyıl’ın ekrana gelecek bölümünde Şehzade Selim ile Şehzade Beyazıt son kez Konya Ovası’nda karşı karşıya geliyor.

Kanuni Sultan Süleyman tarafından Amasya’ya sürülen ve haksızlığa uğradığına inanan Şehzade Bayezıt, Amasya sancağına gitmemekte, Kütahya’da kalmakta kararlıdır.

ŞEHZADE

Abisi Şehzade Mustafa ile aynı kaderi yaşamaya sürüklendiğini düşünen Beyazıt, Şehzade Selim’le savaşmak için asker toplamaya başlar. Şehzade Bayezıt’ın isyan hazırlığında olduğunu öğrenen Süleyman ise; bir kez daha evladıyla sınanmanın acısını yaşar.

Amasya’ya sürülen Bayezıt, Süleyman’ın hükmüne karşı gelerek eski sancağı Kütahya’dan gitmiyor. Amasya’ya gitmesinin ölümünün olduğunu düşünen Beyazıt, Selim’le savaşıp tahtın tek adayı olmayı hedefler.

Beyazıt’ın isyan hazırlığında olduğunu öğrenen Süleyman ise; öfkesini dizginlemeye çalışır. Mihrimah,Bayezıt’ı korumak için babasıyla karşı karşıya geliyor! Selim ise korku içinde Süleyman’ın fermanını bekliyor!

Bayezıt’ı ikna etmek için Kütahya’ya giden Mihrimah Sultan gördükleri karşısında savaşın kaçınılmaz olduğunu anlayınca kardeşine destek olur ve babası Kanuni Sultan Süleyman’dan gerçekleri saklar.

Mihrimah Sultan, bu savaşta kardeşi Beyazıt’ı desteklerken Rüstem Paşa’nın desteğini çekmesi tüm dengeleri değiştirecektir.

Bayezıt kendisini bekleyen ihanetten habersiz, ordusuyla beraber Selim’in üzerine yürüyor! İki şehzadenin orduları Konya Ovası’nda karşı karşıya geliyor!