5053873217 [email protected]

Türkiye’de değişen hayat tarzı ve gelişen teknoloji, ilişkileri de baştan aşağı değiştiriyor. İnternette tanışıp aşık olan çiftlerin sayısı hızla artarken, birçok kadın da artık aşk arayışında interneti daha aktif kullanıyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük online ilişki sitesi siberalem.com’a üye kadın sayısı, toplam üye sayısının %31’ine ulaştı. Son bir yılda profillerinde fotoğraf paylaşan kadınların %63’ü de aradığı aşkı Siberalem’de buldu.

Siberalem aşk

Türkiye’de değişen hayat tarzıyla birlikte geleneksel yöntemlerle sevgili bulanların sayısı hızla azalırken, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla online ilişki ve arkadaşlık siteleri de günlük hayatın bir parçası haline geldi. Türkiye’nin ilk ve en büyük online ilişki sitesi siberalem.com’un verilerine göre, aşkı internette arayanların sayısı son 10 yılda neredeyse iki kat artarken, özellikle kadın üyelerin sayısındaki artış dikkat çekici.

Sevgili arayan Amerikalılar online’ı tercih ediyor
Online ilişki sitelerinin çok popüler olduğu ABD’de sevgili arayanların neredeyse yarısı, aşkı internette arıyor ve internet ortamında tanışıp evlenen çiftlerin oranı tüm evli çiftlerin üçte birine ulaşmış durumda. Dünyada internet ve teknoloji kullanımının en hızlı geliştiği ülkelerden biri olan Türkiye de, aşk arayışında ABD’yi yakından takip ediyor.

Sosyal hayatın eski canlılığını kaybetmesi ve giderek daha fazla insanın aşkı fiziksel ortamlar yerine internette aramasıyla beraber Siberalem’in üye sayısı 10 yılda 3 milyon 800 binden 6 milyon 800 bine yükseldi. Bugüne kadar “Aradığım kişiyi buldum” diyerek siberalem.com‘dan ayrılan kişilerin oranı tüm üyelerin %30’unu buluyor. Yani çiftlerin Siberalem’de birbirlerini bulma ihtimali, herhangi bir sosyal ortamda tanışma ihtimalinden çok daha yüksek.

Özellikle çalışan kadınlar, sevgili arayışlarında Siberalem’in güvenilir ve eğlenceli platformunu giderek daha fazla tercih ediyor. Siberalem’de hayatının aşkını arayan kadınların toplam üye sayısına oranı son 10 yılda %27’den %31’e, siteye üye çalışan kadın sayısı da %58’den %67’ye yükseldi. siberalem.com üyesi kadınların %67’si 26-39 yaş aralığında ve Siberalem’de çok aktifler. %19’u da Siberalem’in aşkı cebe taşıyan iPhone uygulamasını kullanıyor. Daha fazla kadın çok daha rahat ve cesur bir şekilde siberalem.com profillerinde fotoğraflarını paylaşarak aradıkları aşkı bulma şanslarını birkaç kat artırıyorlar. Son bir yılda profillerinde fotoğraf paylaşan kadınların %63’ü Siberalem’de aradığı aşkı buldu.