5053873217 [email protected]

Fiat’ın ABD’li Chrysler’i satın almasıyla doğan otomotiv devi Fiat Chyrsler Automobiles (FCA), Türkiye’ye tarihi görev verdi. Tofaş, hafif ticari aracın yanı sıra Fiat’ın kompakt otomobil merkezlerinden biri oluyor. 520 milyon dolar yatırımla 2015’te yeni bir kompakt sedan otomobil üretmek için düğmeye basan Tofaş, tek modelle yetinmeyip sürpriz yapacak.

FİORİNO SUV

Dünyanın en saygın otomotiv yayını Automotive News’ün haberine göre, yerli üretici sedan aracın dışında 2018 ‘e kadar 3 yeni modeli daha devreye sokacak. Bu modeller kompakt sınıfta yer alacak hatchback, stationwagon ve Avrupa’da son dönemde popüler olan mini SUV olacak. 5 yıllık stratejik planlarını açıklayan FCA CEO’su Sergio Marchionne, “Biz yeni bir sayfa açmıyoruz, tamamen yeni bir kitap yazmaya başlıyoruz” dedi. FCA’nın çatısı altındaki Fiat, Jeep, Chrysler, Alfa Romeo markalarının 2014-2018 yılları arasındaki yeniliklerini paylaşan Marchionne, en büyük rolü Türkiye’ye vermiş oldu.

Fiorino SUV’u geliyor
FIat, 2013’te Avrupa’da 10 bin adetlik satışa ulaşan Bravo’nun yerine yeni bir model sunacak. Bu sürpriz görev Tofaş’a verildi. Şirket, Bravo’nun yerini alacak modeli üretecek. Otomobilin hatchback ve station wagon versiyonları olacak. Araçlar, 2016’da devreye girecek. Daha önceden duyurulan yeni sedan oto, önümüzdeki yıl Linea’nın yerine yollara çıkacak. Üç yeni ürün 2016 yılı sonuna kadar tüketicilerin beğenisine sunulacak. En büyük sürpriz 2017’de üretilecek kompakt SUV olacak. Mini SUV’un, Tofaş’ın ürettiği hafif ticari araç Fiorino’nun ikinci jenerasyonu üzerinde geliştirilmesi planlanıyor.