5053873217 [email protected]

Cape Town tatilinde kokain partisindeki fotoğrafları internete düşen ve uyuşturucu tedavisine başlayan 2009 Türkiye Güzeli Senem Kuyucuoğlu’na hacker Mert O.’nun bir tuzak daha kurduğu ortaya çıktı. Bazı işadamları, kendilerine gönderilen maillerde, kişisel ve şirket bilgilerinin ele geçirildiğini, uçak bileti ve para göndermedikleri takdirde, bilgilerini internete servis edileceği yönünde şantaja maruz kaldıklarını belirterek savcılıklara şikayette bulundu. Yapılan araştırmada, şantaj maillerinin Kuyucuoğlu’nun mailinden gönderildiği belirlenince Türkiye güzeli, 30 Nisan’da Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.

senem kuyucu

Kuyucuoğlu ifadesinde, Mert O. ile yaptıkları bir iş nedeniyle tanıştıklarını belirterek, “Ben kimseden uçak bileti ya da para istemedim. Benim bütün hesaplarımı Mert O. ele geçirdi. Tatil fotoğraflarımı da o internete verdi. Kendisinden şikayetçiyim” dedi. Emniyetten serbest kalan Kuyucuoğlu’nun iddiaları üzerine polis Mert O.’yu aramaya başladı.

KANARYA ADALARI’NDAYMIŞ
Geçtiğimiz yıllarda kart dolandırıcılığından yakalanan, bir süre cezaevinde kalan hacker Mert O.’nun Kanarya Adaları’nda olduğu yönünde bilgilere ulaşan emniyetin soruşturması devam ediyor. Mert O., hacker dünyasında üst düzey bir bilgisayar korsanı olarak biliniyor. Akşam’ın haberine göre; FBI’ın 10 yıldır aradığı hacker Chao lakaplı Çağatay Evyapan, Bilişim ekiplerince yakalanmış, aynı dosyada Mert O.’ın da Chao’nun yardımcısı olarak arandığı ortaya çıkmıştı.