5053873217 [email protected]

Ünlü oyuncular Sinem Öztürk ile Caner Kurtaran ve şarkıcı Asya, deneyimli gazeteci Yüksel Aytuğ’un sunduğu Medyatik programına konuk oldu. Huzur Sokağı dizisinde başörtülü bir kadını canlandıran Sinem Öztürk canlı yayında çok sert açıklamalar yaptı. “Başörtülü kadınları görmezden gelmek ayrımcılıktır” diyen Öztürk, insanların kutuplaşmaya çok meraklı olduğunu söyledi…

Sinem Öztürk’ün açıklamaları şöyle;

CANER KURTARAN

”BAŞÖRTÜSÜNÜ GÖRMEZDEN GELMEK AYRIMCILIKTIR”

Evet bir başörtüsü gerçeği var. Etrafımızda dostlarımız var, ailemiz var, hep birlikte iç içeyiz. Başörtüsünü görmezden gelmek ayrımcılıktır. İnsanlar birbirlerinin gözlerinin içine baksa kimin başında örtü var kimin başında örtü yok anlaşılmaz. Bunları artık bir kenara bırakıp insan olmaya, kalbe, beyne; gerçekten kafaya değil kafanın içine bakmak lazım.

”HERKESİN YAŞAM TARZI FARKLI”

Bende de Şükran karakteri gibiydim; 21.00’den sonra dışarı çıkamazdım. Arkadaşlarım geceleri dışarıda olabilirdi.Herkesin ailesi ve yaşam tarzı farklı.Şükran karakteri vasıtasıyla bir sürü başörtülü arkadaşım oldu.

”HER ŞEYİ BÜYÜTÜYORUZ”

Kutuplaşmaya çok meraklıyız. Ortada hiçbir şey yokken bile her şeyi büyütüyoruz.Tabi ki bekliyordum tepki almayı. Kimi dedi ki “Niye böyle bir şey yapıyorsun?” kimi dedi ki “Hükümete mi oynuyorsun?” Böyle saçmasapan tepkiler gördüm ve dedim ki “Ben bir oyuncuyum! Ben “Arka Sokaklar” dizisinde beş yıl boyunca mini etekle dolaştım, sonrasında ise başörtüsüyle. İçime sinen her şeyi üzerime giyebilirim. Bana dersin ki “Kötü oyuncusun, yaptığın rolü beğenmiyorum” buna saygım sonsuz, ama “Bu rolü neden oynuyorsun” dersen ben de “Sana ne?” derim.