5053873217 [email protected]

Eurovision şarkı yarışmasının bu seneki iddialı adaylarından Dilara Kazımova, Türklere içten teşekkür ettiğini belirtti. Facebook ve Instagram’da Türk hayranlarından kendisine yoğun destek verildiğini belirten Dilara Kazımova, finalde de oylarını beklediğini söyledi. Küçükken Ankara’da daha sonra 11 yaşına kadar İstanbul’da yaşayan Dilara Kazımova, en beğendiği sanatçıların, Sezen Aksu, Mor ve Ötesi, Manga grubu olduğunu söyledi.
CNN Türk Londra temsilcisi Metin Güneş’e konuşan Dilara, “Yarı finali geçtim, çok mutluyum. Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayıp da bana oy veren Türklere tüm kalbimle teşekkür ederim” diye konuştu.

dilara kazımova

Küçükken Ankara’da ve 11 yaşına kadar da İstanbul’da yaşadığını söyleyen Dilara, Türkiye’den en çok beğendiği sanatçıların ise Manga, Mor Ötesi ve Sezen Aksu olduğunu söyleyerek, Sezen Aksu’nun “Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler” şarkısını mırıldandı.

Bu yıl ki yarışmada çok güçlü yarışmacılar olduğunu belirten Dilara, “Çok isterdim ki Türkiye’de olsun. Türkiye’nin eksikliği hissediliyor. Eurovision Türkiye’yi özlüyor. Ama ben burada Türkiye’yi de temsil ediyorum. Türkler’in bana verdiği destekle kendimi daha güçlü hissediyorum. İnşallah finalde bana verilen destekle iyi bir derece alırım” diye konuştu.

DİLARA KAZIMOVA KİMDİR?

Dilara Kazımova (Azeri: Dilar? Kazımova, 20 Mayıs 1984, Bakü), Azeri şarkıcı ve oyuncudur.Azerbaycan ulusal finalinde birinci olarak, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirilecek 2014 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Azerbaycan’ı “Start a Fire” adlı şarkı ile temsil etmeye hak kazanmıştır.Kazımova, daha önce iki defa daha Azerbaycan’ın Eurovision Şarkı Yarışması ulusal finaline katılmış; ilki 2008 yılında Unformal isimli müzik grubunun bir parçası, ikincisi 2010 yılında Milk & Kisses grubunun bir üyesi olarak ikinci gelmiştir.

Kazımova bir oyuncu olarak, 2006 yapımı “Çalış, n?f?s alma” ve 2007 yapımı “Sirat körpüsü” isimli iki filmde rol almıştır.