5053873217 [email protected]

Lamborghini yeni SUV’u Urus’u Pekin Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarmıştı. 2017’de üretimine başlanacak Urus firmanın ikinci 4×4 denemesi olacak.

 

URUS

Yüksek performanslı spor modelleriyle bildiğimiz İtalyan otomobil markası Lamborghini, 1980’lerde denediği ama başarılı sonuçlar alamadığı SUV pazarına yeniden girmeye hazırlanıyor. O dönemlerde LM002 modeliyle tanıtılan, halk arasında ‘Rambo’ olarak bilinen model, satış açısından bekleneni veremediği için 1993 yılından itibaren askeri araç olarak kullanılmaya başlanmıştı.

 

Markanın tarihinde ikinci defa piyasaya çıkaracağı yeni SUV aracı ise tam da piyasadaki kullanıcıların beklentilerine karşılık verecek şekilde tasarlanmış. Firma yetkilileri aracın Lamborghini kanı taşıyan spor otomobil hissini vereceğini söylüyorlar.

 

Lamborghini yeni modelinde kullanacağı motoru henüz açıklamasa da otomobilin 600 bg güce sahip olacağı tahmin ediliyor. Modifiye edilmiş çift turbolu 4.0 lt’lik V8 Audi motoruna elektrik motorunun da eşlik edeceği, şarj edilebilir bir hibrit versiyonda olabileceği söylentiler arasında.

 

Markanın tarihinde önemli bir yeri olacak SUV modeli Urus’un üretim yeri, 2017 yılında Volkswagen Grup’un Slovakya’daki fabrikasında başlanılacağı duyuruldu.

Urus Lamborghini’nin isim geleneğine uygun olarak, İspanyolca ‘aurochs’ olarak bilinen bir ‘boğa’dan alıyor adını.