5053873217 [email protected]

Caner Erkin, geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Hürriyet gazetesine konuşan milli futbolcu, sarı-lacivertli ekiple anlaşacağına inandığını ifade ederken “Sülaleden Fenerbahçeliyim” dedi.

Galatasaray’da oynarken bile Fenerbahçeli olduğunu gizlemedin. Fenerbahçelilik nereden geliyor?

Fenerbahçeli olduğumu hiç gizlemedim. Bütün sülalem Fenerbahçeli. Türkiye’de bu konular çok abartılıyor. Liverpool’da oynayan bir oyuncu, “Chelsea taraftarıyım” diyebiliyor. Carrager 15 sene Liverpool’da oynayıp, “Everton taraftarıyım” diyebiliyor. Bunları aşalım. O zaman da söylediğimde de bu çok büyütülmüştü. Başımızda Rijkaard vardı. Doğal karşıladı.

“İYİ OYNAMAM YANLIŞ ANLAŞILMASIN”

En az para kazanan oyunculardan biri olman seni etkiledi mi?

O kontratı geldiğimde kabul ettim. Başkan böyle uygun gördü. Ben de sesimi çıkarmadım. Belki son sene böyle bir performans göstermem yanlış anlaşılabilir. Bu tamamen tesadüf. Başkanımızla hiçbir zaman para pazarlığına girmem. Bana hak ettiğimi verecektir.

Kariyerini nasıl görüyorsun. Hata yaptın mı?

Yaptıklarımı hata olarak görmüyorum. 18 yaşımda Rusya’ya gittim ve bana çok şey kattı. Türkiye’de genç kavramı Avrupa’ya göre değişik. Avrupa’da 17-18-19 yaşında inanılmaz performanslar gösteriyor oyuncular.

Kariyer olarak başka hedefin var mı?

3 hafta sonra sözleşmem bitiyor. Başkanımızla pazarlık yapmam. Onunla konuşmadan kimseyle görüşmeyeceğim. Anlaşacağımı düşünüyorum. Fenerbahçeile özdeşleştim. Türk futbolcusu Avrupa’ya gitmeli. Ben de Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek isterim.

“AYKUT HOCA İLE BABA OĞUL GİBİYİDİK”

Bir çok hocayla çalıştın. Sana en büyük katkıyı hangisi yaptı?

Rijkaard tartışılmayacak bir teknik adamdı. Avrupa futbolu hakkında bilgiler verdi, bana eksikliklerimi anlattı. Bir teknik adamın gelip sizinle birebir konuşması çok güzel bir şey. Sonra Aykut Kocaman ile çalıştık. Beni çok iyi anladı. Ben de onu çok iyi anladım. Onunla da baba oğul gibiydik. Joker gibiydim. Benim tarzımda oyuncuları çok sever Aykut hoca. Her yerde oynattı beni. Sağda, solda, bekte. Onunla da çok iyi bir diyaloğumuz vardı. Ersun Yanal’ı söylemeye gerek yok. Beni çok iyi tanıyor. Çocuk yaşlardan itibaren biliyor. Onunla da iyi bir ilişkimiz oldu. Çok güzel bir şampiyonluk yaşadım. Teknik adamlarımla sıkıntım olmadı.

“BU FORMAYI BİR DAHA ALAMAYACAKSIN”

Sol bek oynamaya nasıl karar verdin?

Arsenal maçından önce Ersun Yanal “Seni bek oynatacağım” dedi. Ben de, “Sen benim nasıl bir karakterde oyuncu olduğumu biliyorsun” dedim. Ondan sonra bek oynamaya başladım. Hocaya esprili bir şekilde “Bana bu formayı verdiğinde bir daha alamayacaksın” dedim. O da bana daha sonra bir konuşmamızda “Bak dediğini yaptın. Ben de dediğimi yaptım. Futbol yaşamın çok daha iyi bir duruma geldi” demişti. Hoca ile futbolcu arasındaki bu diyaloglar çok hoş. Hocama karşı sözümü tuttuğum için ben de çok gururluyum. O da çok gururlu. Her şeyi yaptığıma inanıyorum.

image