5053873217 [email protected]

Apple 2 Mayıs itibariyle güç tuşu bozulan iPhone’ların güç butonunu değiştireceğini açıkladı. Ancak güç tuşu dışında iPhone 5’inde farklı sorunları olanlar dahil Türkiye’de kullanıcılar iPhone’larını değiştirmek için Zorlu Center’daki Apple’ın mağazasına akın etti.

telefon ip (3)

Apple, değişim programı çerçevesinde 2 Mayıs 2014 tarihinden itibaren güç tuşuyla ilgili sıkıntı yaşayan kullanıcıların cihazlarının ücretsiz olarak tamir edileceğini ve güç tuşunun değiştirileceğini açıkladı. Ancak Apple’ın bu açıklamasına karşın birçok internet sitesinde Apple’ın iPhone 4’ü getirene IPhone 5 vereceği ve güç tuşu dışında iPhone 5’inde çiziği olanların dahi iPhone’larını getirip yenisini alabileceği iddia edildi. Bu söylentiler üzerine iPhone 5’ini kapan kullanıcılar soluğu Zorlu Center’da aldı.

Ancak söz konusu iddiaların aksine Apple sadece güç tuşu bozuk olan iPhone’ları geri alıyor ve onarıp yine mevcut iPhone’u kullanıcıya iade ediyor. Ve bu işlem sadece iPhone 5’ler için geçerli. Kullanıcıların farklı bir iPhone modeli veya farkı bir donanımsal sorunla Apple Store’a gitmemesi gerekiyor.

Apple’dan değişim programıyla ilgili yapılan açıklamada Mart 2013’te üretilen iPhone 5’lerin güç tuşu sorunundan etkilenmiş olabileceğine dikkat çekilirken, bu sorunu yaşayanların cihazın seri numarasını Apple’ın web sitesine yazarak veya İstanbul’daki Apple mağazasına giderek iPhone’larını ücretsiz olarak tamir ettirmeleri isteniyor.

Apple’ın değişim programı 2 Mayıs tarihi itibariyle başlıyor. Bu tarihten önce kullanıcıların değişim programına katılması söz konusu değil.