5053873217 [email protected]

’Uluslararası Kitap Festivali’ kapsamında, cezaevinde kalan mahkumlara kitap okuyacağını ve özgürlüğün önemini anlatacağını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde çeşitli kuruluşların da desteğiyle 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gaziantep 1’inci Uluslararası Kitap Festivali’nin koordinatörlüğünü ünlü yazar Ahmet Ümit üstlendi. Memleketi Gaziantep’e gelen Ahmet Ümit, festival kapsamında cezaevine gideceğini ve burada bir araya geleceği mahkumlara kitap okuyup, özgürlüğü konuşacağını ifade etti.

AHMET ÜMİT

Gaziantep’in festivaller şehri olması ve tanıtımı için yapılan çalışmalara destek verdiğini belirten Ümit, “Gaziantep’in marka şehir olması ve uluslararası arenada tanıtımı için yapılan çalışmalarda bende elimden geldiğince destek oluyorum. Bu kapsamda 2-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan festivale Türkiye’nin dört bir yanından ünlü yazarlar katılacak. Festival kapsamında H Tipi Cezaevi’nde bulunan mahkumlarla bir araya gelerek, onlarla kitap ve özgürlük üzerine konuşacağım” dedi.