5053873217 [email protected]

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Ankara’da yapımı devam eden Onkoloji Hastanesi ile Onkoloji Kenti’nin tamamlanabilmesi için “Lösemili Çocuklarımızın Geleceği İçin Bir Tuğla da Siz Koyar mısınız?” adlı kampanya başlattı.

CEM YILMAZ LÖSEV

LÖSEV gönüllüsü komedyen Cem Yılmaz’ın da katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, löseminin 1990’lı yıllarda insanların makus kaderine terk edilen bir hastalık olduğunu söyledi. Ezer, o dönemde lösemi olan çocukların uygun olmayan hastane koşullarında, yanlarında aileleri olmadan tedavi edilmeye çalışıldığını anlatarak, “Bu hastalığın 1990’lı yılların sonunda, bizim yaptığımız bir istatistiksel bir araştırmada, tedavi başarısı ancak yüzde 20’idi. Daha da vahimi tedaviyi yarım bırakma oranı, babasının alıp evine götürmesi, kaderine terk etmesi, imkansızlıklar nedeniyle yüzde 54’tü. Yani iki çocuktan birisi maalesef tedavisini tamamlamadan evine gidiyordu” diye konuştu.

Yapımını gerçekleştirdikleri Ankara’daki hastanede tedavilerin ücretsiz yapıldığını dile getiren Ezer, “Bu çabalarla yüzde 20’lerden aldığımız lösemideki iyileşme oranını gururla söyleyebilirim ki, yüzde 92’nin üzerine çıkardık. Bu LÖSEV’in, gönüllülerin, Türk halkının başarısıdır” dedi.