5053873217 [email protected]

Microsoft geçtiğimiz haftalarda emektar işletim sistemi Windows XP için sunduğu resmi desteği sonlandırmıştı. Elbette XP kullanmaya ısrarla devam etmek isteyen ya da mevcut altyapısı nedeniyle buna mecbur durumda olan işletmeler, Microsoft’a ödeme yaparak harici destek alabiliyor.
Ancak dünyanın dört bir yanındaki binlerce talebe Microsoft’un yetişmesi pek de mümkün görünmüyor. 25 dolar gibi fiyatlarla başlayan Microsoft’un isteğe bağlı XP desteği, beklenmedik bir misafiri sofraya çağırıyor: 3. parti güvenlik danışmanları.

windows8
Computerworld yazarı Steven J. Vaughan-Nichols, bu konuyu vurguladığı yazısında pek çok büyük şirketin işletim sistemi başına 25 dolarlık ödemeyi kabul etmeyeceğini belirtiyor. Dünya genelinde artan ihtiyacın büyük olasılıkla resmi olmayan yollarla sağlanacağını söyleyen yazar şu öngörüde bulunuyor: “Yakın zamanda Windows XP için kara borsa yamalar görebiliriz.”
Şimdilik Windows XP’yi şu veya bu şekilde kullanmak zorunda olan işletmeler için en akıllıca yöntem, internet kullanımını en aza indirmek gibi görünüyor.