5053873217 [email protected]

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Nisan ayı olağan toplantısı, geçtiğimiz günlerde vefat eden merhum Yüksel Günay’ın yerine Yüksek Divan Kurulu Başkanvekili Adnan Ersan’ın başkanlığında, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve çok sayıda kurul üyesi katıldı.

image

Başkan Aziz Yıldırım, Divan Kurulu Toplantısı’nda önemli açıklamalar yaptı.

İşte Yıldırım’ın konuşmalarından satır başları:

-Kanunda yapılan değişiklikler sonucunda hangi mahkemelerin bakacağı belli olmadığı HSYK’ya gitti. Adil yargılama için mahkemenin belirlenmesi gerekiyor. İkinci beklentimiz ise Anyasa Mahkemesi…

-Bu bir siyasi davadır, şike davası değildir dedik. Kanuna göre düşünmek bile suçtu. Suç yarattılar. Bu süreçleri 17 ve 27 Aralık’ta Türkiye yaşamıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı yönünde kanun çıkarılmıştır.

-17 ve 27 Aralık’tan itibaren tapelerin yalnız başına delil olarak kabul edilmiş ve benim ve bazı arkadaşlarımızın suçlu olduğuna karar vermiştir.

-Biz suçsuz olduğumuzu söyledik. İleride bunu tarih yazacak. Biz şike yapmadık, yapsak da açıkça söylerim. Bunu ‘Fenerbahçe’ye hizmet için yaptım’ derdim.

CAS davasında bile Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı ‘teşvik’ diye geçmektedir. Polis fezlekelerine göre UEFA, Tahkim’de, CAS’ta durum böyle kabul edilmektedir. Avrupa’ya gitme ümidimiz vardır. Bunu biliniz. ‘Gideceğiz demiyorum, gidebiliriz’ diyorum.

-Telekom’la sözleşmemiz bitti. Teklifler geliyor ve bazı baskılarla önleniyor. Maalesef, baskılarla ortam oluşmuyor. Ne söylediğimi anlamışssınızdır.

-Devler bir taraftan ‘Vergi vereceksin’ diyor. Fenerbahçe’nin bütçesi 220-250 milyon dolar arası.. Fenerbahçe Kulübü 50 milyon dolara yakın vergi vermiştir. Kulüp, elinden geldiğince ülkeyi Avrupa’da temsil etmiştir. Başarılar kazanılmıştır. Bunun karşılığında devlet spor kulüplerinde hiçbir destek sağlamamıştır.

-Stada girişteki bilet paralarından bile yüzde 7 vergi kesilmiştir. Bilet fiyatlarında KDV’ler düşük olsa en azından ufak kısmını kulüp alabilir. İnsanların bunları ödeme güçleri belli bir noktaya geliyor.

-Fenerbahçe’nin paraya ihtiyacı var. Bu şekilde devam ederse Allah korusun Fenerbahçe her yere borçlu hale gelir. Eğer bana güveniyorsanız bu söylediklerimin oluşacağına inanın. Türkiye’de hiçbir camiada bu kulübün potansiyeli yok.Herkesin bu kulübe sahip olma isteği ve mecburiyeti var.

-2008’de Yüksel Günay’la konuşmuştum. Olur mu Başkan demişti. Daha sonra Antep’te konuşmuştu. Biz bu sene Hukukuçular ekibi kurduk.  Tüzük kongresi yapacağız. Arkadaşlarımız bununla ilgili sizlere bilgi aktaracaklar. Bende olursa tüzük tadilatını yaparız. Biz A sınıfı üye gibi duracağız. 1 milyon kişi üye olduğunda burası da yükselecek. Her zaman burada 15 bin kişi ağırlıkta olacak.

-Önümüzdeki süreçte 4. yıldızı takın bırakan başkan olmak istiyorum.

YÜKSEL GÜNAY UNUTULMADI
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitler, Yüksel Günay ve vefat eden diğer üyeler için yapılan saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasından sonra konuşan Adnan Ersan, “1931’de Fenerbahçeli olarak dünyaya gelen Yüksel Günay, küçük büyük demeden bizi hep el üstünde tutan ağabeyimizdi. Gençlere, amatör branşlara destek verirdi. Fenerbahçe Türkiye’nin aydınlık yüzü derdi. Çağdaş cumhuriyet değerlerinin temsilcisiydi. Cumhuriyet, Atatürk, Fenerbahçe sevdalısıydı. O hep aramızda hep bizimle birlikte” dedikten sonra, divanda Yüksel Günay’ın görüntülerinin yer aldığı bir barkovizyon gösterisi yapıldı.
Adnan Ersan, ölüm nedeniyle boşalan Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı için Temmuz ayındaki toplantıda seçim yapılacağını bildirdi.
 
YÖNETİM KURULU’NUN FAALİYET RAPORU OKUNDU
 
Ardından Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin, yönetimin faaliyet raporunu okudu. Turan Şahin şunları söyledi:
 
“Yüksek Divan Kurulumuzun Sayın Başkanlık Divanı ve Değerli Üyeleri,Çok değerli Kulüp Başkanım, Yönetim Kurulu arkadaşlarım Kıymetli basın mensupları
Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyor, Yüksek Divan Kurulu toplantımızın Kulübümüz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Sözlerime başlamadan evvel geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılarak Rahmeti Rahmana kavuşan camiamızın büyüklerinden eski sporcumuz ve Başkan vekilimiz  merhum Eşref AYDIN ile eski yöneticimiz ve Yüksek Divan Kurulu Başkanımız merhum Yüksel GÜNAY ağabeylerimizi Kulübümüze yapmış oldukları hizmetlerden ve katkılarından dolayı huzurlarınızda bir kere daha şükran, minnet ve rahmetle anıyor yakınlarına ve ailelerine başsağlığı dileklerimizi tekrarlıyoruz. Allah rahmet eylesin, ruhları şad mekanları cennet olsun.
Değerli Üyelerimiz,
Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız bütün olumsuzluklar ve moral bozucu olaylara ve haberlere rağmen Kulübümüzün 9 ayrı Olimpik branşta 58 kategorisindeki sportif başarılar ve spora hizmet adına gösterdiği mücadeleler sizlerin de desteği ile giderek artmakta ve güçlenmektedir. Şartlar ne olursa olsun her ortamda Kulübümüze olan hizmetlerini, değerli mesailerini aksatmayan çok kıymetli Başkanımız Kulübümüzün geleceği için Yönetim Kurulumuz ile birlikte çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir. Bu çalışmaların en önemlileri Kulübümüzün geleceğini güvence altına alacak ve çok kısa bir zaman içerisinde Kulübümüzü Sosyal Ekonomik ve Sportif alanlarda Dünyanın en çağdaş en büyük Kulüpleri arasında ilk beşe sokacak olan Kurumsallaşma ve Tüzük tadilatı çalışmalarıdır. Planlanan Tüzük tadilatımızla milyonlarca taraftarımızın, yeni yetişen çocukların ve gençlerin aidiyet duygusu pekiştirilecek, diğer taraftan da Kulübümüze resmi olarak da bağlılıkları sağlanacaktır.
Değerli Üyelerimiz bütün bu çalışmalarımızı sürdürürken diğer taraftan da Stadımızın hemen yanındaki, eski adıyla Kenan Evren Lisesi şimdiki adıyla İstanbul Anadolu Lisesi arazisinin Kulübümüze tahsisi ile ilgili 2002 yılından beri devam etmekte olan süreç Kulübümüzün bütün yükümlülüklerini yerine getirmesi ile neticelendirilmiştir. Bu nedenle bu arazinin bu Eğitim – Öğretim ders dönemi olan 2014 Haziran ayının sonunda tarafımıza teslim edilmesi gerekmektedir. Bu konu hakkında çalışmalarımız ilgili merciler nezdinde çok sıkı bir şekilde tarafımızdan takip edilmektedir.  Bu arazinin 49 yıl süreli irtifak hakkını alabilmek için Kulübümüz bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığının istediği üç ayrı yerde, üç ayrı okul ile bir kapalı spor salonu yapmış olup Mili Eğitim Bakanlığına teslim etmiş bulunmaktadır. Bu okullarda eğitim faaliyetleri 3 – 4 seneden beri halen devam etmektedir. Arazinin devir alınması ile birlikte bu arazi ile ilgili projelendirmelerimizi sizlerle tekrar paylaşıp gerçekleştireceğiz.
Düzce İli Kaynaşlı İlçesi dahilinde Topuk yaylası mevkiinde bulunan Sosyal ve sportif Tesislerimizin bulunduğu 152 bin metre karelik arazinin Kulübümüze 30 yıl süreli irtifak hakkı işlemi tamamlanmış olup bu arazinin Kulübümüz tarafından satın alma işlemleri devam etmektedir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra buradaki tesislerimizin büyütülmesini ve geliştirilmesini düşünmekteyiz.
 
“SAMANDIRA TESİSLERİNİN BÜTÜN SORUNLARI HALLEDİLDİ”
 
“A Futbol Takımımızın antrenman sahalarının ve kamp tesislerinin bulunduğu Samandıra Can Bartu Tesislerimizin bulunduğu arazinin Orman İşletme Müdürlüğü ile olan bütün sorunları halledilmiş olup bu arazinin de Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan kısmı da uygun şartlarla 30 yıl süre ile Kulübümüz tarafından kiralanmıştır.”
 
“FENERBAHÇE KOLEJİ ARAZİSİ İÇİN TAPU İŞLEMLERİNE BAŞLANACAK”
 
Fenerbahçe Kolejinin bulunduğu Ataşehir Kayışdağı mevkiindeki arazinin satın alınması ile ilgili çalışmalar tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.