5053873217 [email protected]

2014 TEOG Merkezi Ortak Sınavları 28 Nisan 2014 Pazartesi ve 29 Nisan  2014 Salı günü gerçekleştirilecek.

İkinci dönem ortak sınavlarına ortaokul 8′inci sınıf öğrencisi 1 milyon 271 bin 273 öğrenci katılacak.

MEB’den alınan bilgiye göre, ortak sınavlar, yurt içi ve yurt dışı toplam 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda, 91 bin 8 salonda gerçekleştirilecek.

Adaylar, 28 Nisan 2014 Pazartesi günü, Türkçe, Matematik, Din Kültürü  ve Ahlak Bilgisi’nden , 29 Nisan 2014 Salı günü ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınava  girecekler. Her yazılıda 20 soru sorulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullara 28-29 Nisan’da uygulanacak ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ikinci dönem ortak sınavlara ilişkin herhangi bir aksaklığın yaşanmaması ve gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarıda bulundu.

Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı için Türkiye saati ile 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacağını ve aynı anda gerçekleştirileceği, sınav süresinin her bir ders yazılısı için 40’ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresinin 30’ar dakika olacağı belirtildi.

Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin alacakları sınav hizmetinin özelliğinden dolayı her bir dersin sınav süresi 55’er dakika, sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ders yazılıları arası dinlenme süresinin 15’er dakika olacağı vurgulandı.

Salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler ilk ders yazılısı için saat 08.30′dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alınacak. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmeyecek.

Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınav salonunu terk etmeyecekler, ilk 20 dakika tamamlandıktan sonra isteyen öğrenci sınıftan çıkabilecek.

Her ders sınavının tamamlanmasına 5 dakika kala sınavına devam eden öğrenciler sınav süresi tamamlanana kadar sınıfında kalacak, sınavda özel hizmet alması gereken engelli öğrenciler hariç sınav tamamlanana kadar sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecek.

Öğrencilerin yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği taşıyan cihazları bulundurmaması gerekiyor.

Okullarda emniyet görevlileri tarafından üst araması yapılmayacak. Ancak sınav evrak kutularının açılması sırasında her okulda bir emniyet personeli bulunacak. Bina sınav komisyonu kutu açma ve kapama işlemleriyle ilgili tutanakları hazırlarken emniyet görevlisi de bu tutanakları imzalayacak. Soru kitapçıkları Bakanlığa geri gönderilmeyecek. 29 Nisan 2014 tarihinde yapılan ikinci oturum tamamlandıktan sonra soru kitapçıkları isteyen öğrencilere verilecek. Alınmayan soru kitapçıkları milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecek.

28-29 Nisan 2014 tarihlerindeki sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması planlanıyor.

Öğrencilerin, 6, 7 ve 8′inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8′inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

2013-2014 eğitim öğretim yılı ikinci dönem ortak sınavlarının, sınav öncesi hazırlıklarında ve sınav uygulama süreçlerinde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri sınav öncesi, sınav uygulaması ve sınav sonrası aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için, emniyet görevlileri ile gerekli iş birliği yapılacak.

Sınav evrakının saklanacağı saklama odalarının güvenliğinin sağlanmasında emniyet birimleri ile iş birliği yapılarak evrakın bulunduğu süre boyunca saklama odasının yer aldığı binanın çevresi, girişleri ve kapısının kontrol altında tutulması nöbet uygulaması yapılarak sağlanacak. Sınav evrakının saklama merkezlerinden sınav yapılacak okullara sevkıyatı ve geri dönüşü esnasında kuryelerle birlikte emniyet görevlilerinin de bulunması sağlanacak.

image

Sınav yapılacak okullara, milli eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü veya maarif müfettişlerinden bir kişi veya uygun görülen okul müdürlerinden bir kişi “Bina Sınav Sorumlusu” olarak görevlendirilecek.