5053873217 [email protected]

28-29 NİSAN’DA TATİL VAR MI?

Sınav kılavuzu ile yapılan açıklamalara bir bütün olarak bakıldığında Ortaöğretime geçiş sistemi dahilinde okullardaki eğitim ve öğretim Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca belirlenen akademik takvime paralel şekilde uygulanacaktır.

Ortak sınavlar sırasında 8. sınıflar hariç ilköğretim ve orta öğretim ( 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.sınıflar için) okullar tatil edilecek.

SINAVDA GÖREVLİ OLAN ÖĞRETMEN EK DERS ALACAK MI?

Öğretmenlere, sınavda görev alıp almadığına bakılmaksızın sınavlar nedeniyle tatil edilen günlerde de o günün ek ders ücreti verilecek.

2829 Nisan’da 8’inci sınıflar için yapılacak sınavlardaki görevine sınav başlamadan önce zamanında gelmeyen öğretmene ücret ödemesi yapılmayacak ve bu öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığının sınav uygulama takviminde yer alan diğer sınavlarda görev verilmeyecek. Sınav görevine gelmeyen ya da süresi içerisinde gelmeyen öğretmenlerin yerine yedek öğretmenler görevlendirilecek. Sınavlarda görev alacak öğretmenler, kendi okulları dışındaki okullarda, yazılısı yapılan derslerle öğretmen branşlarının aynı olmamasına ve sınavın yapıldığı bir okulda görevli olacak öğretmenlerin hepsinin aynı okuldan seçilmemesine dikkat edilerek görevlendirilecek.

 

image