5053873217 [email protected]

İlk olarak 70’lerde Volkswagen Golf tarafındna kullanılan GT harfleri ile üretimde olan bir otomobilin daha yüksek beygirli ve yol tutuşu daha iyi olan spor modeli üretilmişti. Zamanla tüm markalar bu yolu seçti. Yıllar geçtikçe GT harfleri farklı markalarda farklı sembollerle karşılık buldu. İşte Volkswagen grubunun Çek üyesi Skoda Octavia’nın spor versiyonunu üretimdeki versiyondan ayırmak için RS harflerini seçti.

ocatvıa rs

Skoda, düşük yakıt tüketimi, otomatik vites gibi sürüş konforu ve kullanışlılık sunan modellerinin ardından şimdi de sportif Octavia RS serisinin ithalatı için kapıyı açtı.

“Markanın kalbi” olarak nitelediği yeni nesil Octavia, Skoda’nın sportif genleriyle birlikte şimdiye kadar ki en güçlü versiyonuna kavuştu. Yeni Octavia RS ve Octavia Combi RS, tamamen yenilenerek 220 beygir gücündeki 2.0 lt TSI ve 184 beygirg ücündeki 2.0 TDI motorlarla kombine DSG çift kavramalı otomatik şanzımanla Türkiye’de satışa çıktı.

octaviaa
Dış tasarımında yeni Octavia’nın temel karakteristiğini taşıyan RS ailesi, bununla birlikte sportif ve güçlü yönlerini ortaya çıkaracak farklılıklarla dikkat çekiyor.
Siyah zeminli bi-Xenon ön farlar, RS serisine özel tamamen farklı tamponlar, özel hava girişleri, RS logosunun bulunduğu radyatör ızgarası, ilk etapta aracın göze çarpan özellikleri arasında. Özel tasarımlı geniş jantlar aracın sportif karakterini tamamlıyor. RS’ler de, üç farklı jant seçeneği bulunuyor.

Octavia RS ve Octavia Combi RS’in arka tasarımı da, yine sportifliği ön plana çıkaracak kadar özel. Özel krom kaplamalı çift egzoz çıkışı, siyah difüzör, karanlıkta bile ayırt edilmesini sağlayan arka tampondaki yansıtıcı şerit, sedan versiyonda bagaj üzerinde Combi’de ise arka camın üst bölümünde yer alan spoiler da, RS serisinin ayrıcalıklı diğer dış detaylarını oluşturuyor.
Tüm bunların yanında RS ve Combi RS’de isteğe bağlı sunulan geniş panoramik cam tavan da bulunuyor.

Sportif ruh, aracın iç mekanında da hissediliyor. Gösterge paneli, orta konsol, koltuklar ve tavan kaplamasında siyahın hakimiyeti açıkça görülürken, özel tasarımlı spor RS ön koltuklar, hem sürücü hem de yolcuya sportif deneyimi vaat ediyor. Kırmızı veya gri renkli dekoratif dikişlere sahip bu koltuklardaki yan desteklerse, sürücü ve yolcuları sıkıca sarıyor, güvenliği artıyor. Koltuklar istenirse deri-kumaş, istenirse tamamen deri kaplamayla alınabiliyor.

RS serisinin her iki modelinde de iç mekandaki pratik “simply clever” donanımlar, geniş diz ve baş mesafesi gibi unsurlar ise, Octavia’dan geliyor. Octavia RS’te 568, Octavia Combi RS’teyse 588 litrelik bagaj hacmi bulunuyor.

Skoda Octavia Combi RS Turkiye’de

Performans seçici ve eşsiz bir ses deneyimi
Octavia RS ve Octavia Combi RS’de kompakt bir spor otomobile özgü yol tutuşu sağlamak amacıyla spor süspansiyonlar standart. RS modelinin yüksekliği 12 mm (Combi’de 13 mm) alçaltılmış.

ESC (Elektronik Denge Kontrolü) sistemine entegre edilmiş XDS elektronik diferansiyel kilidiyse, virajların sportif ve güvenli şekilde dönülmesini sağlıyor.

Yeni elektro mekanik direksiyon kutusu da, sürücünün küçük hareketlerle virajlarda aracın ideal çizgisini rahatlıkla yeniden kazanabilmesine olanak tanıyor.

Bunlara ek olarak Octavia RS ve Octavia Combi RS’te sürücülerin tek bir düğmeyle çekiş özelliklerinin yanı sıra sportif motor sesini ayarlamaya yarayan “Performans Modu Seçimi” de bulunmakta.

Octavia RS istenirse “RS Challenge Paketi”yle de satın alınabiliyor ve bu paket, tur zamanını da ölçebilen renkli “Maxi DOT” dahili bilgisayarı da kapsıyor.

Bugüne kadar üretilmiş en güçlü Octavia olan Octavia RS, gücün yanı sıra daha düşük yakıt tüketimi de sunan motor seçeneklerine sahip.
220 beygir gücündeki 2.0 lt TSI benzinli motor 100 km’de ortalama 6.2 lt yakıt tüketim değerine sahip.
248 km/s azami hız yapabiliyor. 184 HP gücündeki 2.0 lt TDI dizel motorun azami hızı ise 232 km/s ve 100 km’de 4.6 lt tüketim değerine sahip.

Her iki motor seçeneği de, 6 ileri DSG çift kavramalı otomatik vites ile sunuluyor.