5053873217 [email protected]

3’e ulaşacak takımın Final-Four’a kalacağı seride ilk adım Barça’dan! Maça Galatasaray Liv Hospital 9-0’lık seriyle başladı ve Barcelona’ya molayı aldırdı. Ev sahibi takım mola sonrası oyuna dahil olan Navarro ile tempo yakaladı ancak temsilcimiz cevabı Arroyo ile verdi. Porto Rikolu oyun kurucu yönledirdiği hücumlarda Furkan Aldemir’i asistleri besledi ve sarı-kırmızılılar ilk periyodu 21-14 önde geçti.

İkinci çeyrekte Galatasaray’ın düşen hücum ritmini iyi değerlendiren Barcelona, oyunda dengeyi kurdu ve 9 sayılık farkı eritti. Benchten gelen Dorsey ve Pullen’ın sayılarıyla skora ortak olan Katalan ekibi 1 sayı öne geçse de çeyrek sonunda Ender Aslan üçlüğü Galatasaray’ın soyunma odasına 35-33 önde girmesini sağladı.
GS LİV
Öte yandan ikinci periyodun son dakikasında ayak bileği dönen Carlos Arroyo sakatlanarak soyunma odasına gitti.

Dorsey-Pullen ikilisinin sayıları üçüncü çeyrekte de devam edince Barcelona oyun hakimiyetini eline geçirdi. Skor dağılımını pardeki 5 oyuncuya iyi dağıtan İspanyol ekibi, kendine göre belirlediği tempoda son on dakikaya 59-49 önde girdi.

Dördüncü çeyrek Barcelona’nın etkili performansı 20 sayıya kadar çıkan farkta bu kez sahnede Brad Oleson vardı. İkinci yarı Arroyo’nun yokluğunda karşı potada organize olmakta zorlanan temsilcimiz savunmada da rakibini durduramadı. Son bölümde rahat bir oyun ortaya koyan Barça temsilcimizi 88-61 mağlup ederek seride öne geçti.

5 oyuncunun çift hanelere çıktığı Barcelona’da Nachbar 19 sayısıyla galibiyette önemli rol oynarken temsilcimizde ikinci yarı parkeye çıkamayan Carlos Arroyo 14 sayı ile Galatasaray’ın en skoreri oldu.

Serinin ikinci maçı 17 Nisan Perşembe günü saat 22.00’de yine İspanya’da oynanacak.