5053873217 [email protected]

Apple’ın bu hafta başında duyurusunu gerçekleştirdiği CarPlay araç içi bilgi ve eğlence sisteminin ilk destekçileri arasında Mercedes-Benz de yer alıyor. Alman otomotiv devinin bu yıl yollara çıkacak modellerinde Car Play desteğini göreceğiz.

MERCEDES

9to5Mac sitesinin bir Mercedes-Benz sözcüsüne dayanarak verdiği habere göre şirket CarPlay’i daha önce piyasaya çıkmış mevcut otomobillere de yıl sonuna kadar getirmek niyetinde.

Mercedes-Benz açısından ilginç olacak bu stratejinin nasıl işleyeceği henüz bilinmiyor. Şirket kurulumların nasıl yapılacağına dair detayları paylaşmadı, ancak müşterilerin otomobillerini servise götürüp CarPlay yazılımını eski model Mercedes’lerin yükletmek için ek ücret ödemeleri gerekebilir.

CarPlay sayesinde iPhone sahipleri harita, müzik servisleri, mesajlar gibi özellikleri elleri telefona gitmeden, sesli komutlarla veya aracın dokunmatik kontrol panelindeki CarPlay arayüzü üzerinden yönetebiliyor.

Mercedes-Benz, Ferrari ve Volvo’nun CarPlay barındıran araçları bu hafta kapılarını açan Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai gibi üreticilerin de bu yıl CarPlay destekçileri arasına katılması bekleniyor.

Ferrari ve Volvo’nun daha önce satılmış modellere CarPlay çözümünü sonradan sunup sunmayacakları şu an için bilinmiyor.