5053873217 [email protected]

Microsoft iPad için Office uygulamalarını nihayet çıkardı. Şirketin bugün San Francisco’da düzenlediği bir etkinlikle tanıttığı Office uygulama paketi “freemium” modelle dağıtılacak. Yani belirli bir bölümü ücretsiz olacak, daha fazla özellik ve işlev için para ödemek gerekecek.

SONY DSC

Office genel yöneticisi Julia White’ın söylediğine göre, Microsoft iPad platformu için Office’i baştan aşağı tasarladı, yani karşımızda iPhone versiyonunun daha büyük ekranlara uygun bir türevi bulunmuyor.

Tıpkı iPhone sürümünde olduğu gibi doküman düzenlemesi için Office 365 aboneliğine ihtiyaç duyulan iPad versiyonunda, kullanıcılar doküman görüntüleme ve sunum yapma gibi işleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecek. Ancak bundan daha fazlası için aylık ödemelerle kullanılan Office 365 aboneliği gerekecek.

Windows81_1

iPad’e özel ofis paketi içinde Word, PowerPoint ve Excel’in iPad uygulamaları bulunuyor. Bunların her biri bağlanan OneDrive veya SharePoint hesapları sayesinde bulutta doküman depolama işini de gerçekleştirebiliyor. Bunun yanı sıra iPad’in kendi diskinde de dosya depolama yapmak mümkün.

Office iPad versiyonunun genel tasarımı Microsoft’un tarzını yansıtıyor. Üstte yer alan şerit uygulamaya PC’de kullanıyormuş hissini veriyor. Ancak bu durum aklınıza Office’in iPad’de PC versiyonunun çalıştırılmış bir hâli gibi durmadığını söylemek gerekiyor. Zaten Microsoft da bunun altını önemle çiziyor.

Kullanıcılar Office uygulamalarını bugünden itibaren ücretsiz olarak indirebiliyor. Ancak uygulamalar henüz Türkiye mağazasında görünmüyor. Eğer Office uygulamasını indirip henüz Office 365 abonesi olmayanlar için 30 günlük deneme aboneliği ücretsiz veriliyor, daha sonra da farklı aylık ödemelerle farklı Office 365 paketlerinden birine abone olmak mümkün oluyor.