5053873217 [email protected]

enilik ve tasarımda global bir lider olan HTC, birçok ödül sahibi HTC One (M7)’yi en iyiye ulaşmak için evrimleştirdiği yeni HTC One® (M8)’i bugün lanse etti. En yeni HTC Sense™ 6 ile kurşun gri[1]renginde sunulan yeni HTC One (M8),yüksek kalite tek parça metal gövdesi ve Akıllı SensörHub’ı ileihtiyaçlarınızı öngörerek günlük aktivitelerinizi kolaylaştıran Motion Launch™ kontrollerini kullanıyor. Yeni DuoKamera teknolojisi yaratıcı ve profesyonel görünen fotoğraflar ve muhteşem efektler sağlarken, BoomSound™ ise akıllı telefonlardaki yeni ses kalite standartlarını tekrar belirliyor.

htc

2013 yılında dünyanın en iyi akıllı telefonunu piyasaya sunduklarını ancak her zaman kendilerine ve akıllı telefon kategorisindeki statükoya meydan okumaya devam ettiklerini söyleyen HTC CEO’su Peter Chou: “Mobil inovasyonun öncüleri olarak, göz kamaştıran, ilham veren ve akıllı telefon endüstrisini tamamen değiştirecek cihazlar tasarlamaya devam ediyoruz. Bugün de endüstrinin şimdiye kadar görmüş olduğu en çarpıcı, sezgisel ve ileri teknolojiye sahip telefonu, yeni HTC One (M8)’i tanıtıyor olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

İçten dışa şık tasarım
Tasarım ve kalitede bir dönüm noktası olan yeni HTC One (M8), daha çarpıcı ancak ulaşılabilir bir görünüm için ustalıkla yeniden şekillendirilmiş gövdesi ile dikkat çekiyor. Zarif, dayanıklı ve yüksek kaliteli tek parça metal gövde 5 inç Full HD (1080p) ekranı sararken, kenarlara doğru da inceliyor. Bu da daha pürüzsüz ve doğal bir tutuş sağlayan daha yumuşak kavisler oluşturuyor.
2.3 GHz dört çekirdekli Krait CPU’ya sahip Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve entegre 4G LTE’ye sahip yeni HTC One (M8), en yeni Android versiyonu olan Android 4.4 Kit Kat işletim sistemi ile destekleniyor. Yeni HTC One (M8) aynı zamanda yepyeni HTC Sense™ 6 ile beraber geliyor. HTC SenseTM 6, cihaz içerisinde geldiği gibi Google Play Store’dan güncelleme olarak indirilebiliyor. Daha net ve daha çarpıcı bir görsel tarz sunması amacıyla tamamen baştan tasarlanan HTC Sense™ 6 cesur ve kişiselleştirilebilen renk temalarına yer veriyor ve daha sezgisel bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

Akıllı telefon görüntüleme teknolojisinde devrim

Yeni HTC One (M8), Duo Kamera teknolojisine sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olarak ve bu teknolojiyi yenilikçi HTC UltraPikselTM modülü, ikili flaş ve 1080p FullHD video kaydı ile birleştirerek, mobil görüntülemeye başka bir boyut kazandırıyor. Bu sayede HTC One (M8), her türlü ışık koşulunda inanılmaz görüntüler yakalıyor ve zengin, yüksek kalitede videolar çekiyor. Geniş açılı 5MP ön kamera daha da kaliteli ‘selfie’leri kolaylıkla yakalıyor.

Duo Kamera, HTC UltraPixelTM modülüne eklenen derinlik sensörü ile öne çıkıyor. Böylece çekim yapılan görüntüde derinlik bilgisini detaylı bir biçimde yakalayarak, çektiğiniz fotoğraflar üzerinde çok daha fazla değişiklik yapmanıza imkân sağlayan bir dizi güzel ve yaratıcı efekti de beraberinde getiriyor.

HTC One (M8), UFocus™ ile çekildikten sonra fotoğraflarınızın odaklarını değiştirerek anında profesyonel görünen portreler elde etmenize, ya da Foregrounder (Ön plan aracı) sayesinde arka planı yaratıcı efektlerle değiştirerek fotoğrafta istediğiniz bir objenin ön plana çıkmasına şaşırtıcı bir şekilde imkân veriyor. Aynı zamanda Mevsimler animasyonlarını ekleyerek en iyi karelerinize mevsimlere ait dokunuşlar katabildiğiniz HTC One (M8), Kopyala & Yapıştır[2] seçeneği ile de ailenizi ve arkadaşlarınızı tamamıyla farklı bir fotoğrafın içine koymanızı sağlıyor. DimensionPlusTMözelliği ise yalnızca ekranınızın yönünü değiştirerek fotoğrafı bambaşka bir açıdan görmenizi sağlıyor ve fotoğraflarınız için benzersiz bir perspektif sunuyor.

Gelişmiş kamera teknolojisi perde arkasında da çalışmaya devam ediyor. Kamera aktif hale gelir gelmez görüntüleri yakalamaya başlıyor ve bu sayede deklanşöre basıldığı anda, mümkün olan en net görüntü anında yakalanıyor. Kameranın oto fokusu 0,3 saniyelik bir hızla odaklanarak, anlık bir hareketi harika ve capcanlı bir karede yakalıyor. Flaş kullanımına ihtiyaç olduğunda ise, doğal ten renkleri ve daha profesyonel görünen fotoğraflar için akıllı LED Dual Flaş, otomatik olarak doğru renk tonu ve ışık yoğunluğunu seçiyor.
Heyecan verici görüntüler oluşturmak için çeşitli etkinlik alanları arasında yer alan galeri düzenlemesini öncelik olarak belirleyen HTC SenseTM tasarımcıları HTC One (M8)’de belirli bir objeyi içeren tüm fotoğrafları sezgisel olarak tek bir albüme taşıyan, görsel bir arama aracı olan Image Match’i de kullanıcıya sunuyor.

Son olarak Ağır Çekim modunu da bünyesinde bulunduran yeni HTC One (M8), bu çekim modu ile HD kalitesinde ağır çekim videolar çekmenizi ve daha önce çektiğiniz videoları düzenleyerek istediğiniz bölümleri yavaşlatmanızı sağlıyor. Bu özellik de videolarınıza daha kuvvetli bir drama duygusu vermenizi ya da belirli anları ön plana çıkarmanıza imkan veriyor.

Zoe™ bulut bilişimde

Zoe, 2014 yılında bir bulut bilişim servisine dönüşüyor. Herkesin görebilmesi için Zoe Videolarını yükleyin; arkadaşlarınızı unutulmayacak anıların en muhteşem anlarını paylaşmaları için kendi fotoğraflarını, videolarını, şarkılarını yüklemeleri için davet edin. Yeni Zoe uygulaması bu yazdan itibaren Google Play de ulaşılabilir olacaktır.

Motion Launch™ – Hareketle kontrol edilen kolay kısa yollar

Yeni HTC One (M8), HTC Sense™ 6 ile ürüne altıncı his kazandıran yetenekleriyle de öne çıkıyor. Örneğin; Motion LaunchTM, dahili hareket sensörleri sayesinde konum ve hareketi anında algılayabiliyor ve ekranı açmadan telefonunuz ile etkileşimde olmanızı sağlıyor. Cihaz yalnızca tek bir kaydırma hareketiyle aktif hale gelirken, Auto Answer (Otomatik Yanıtlama) ekrana dokunmadan, telefonu sadece kulağınıza götürerek yanıtlamanızaolanak tanıyor (Bahçenizle uğraşırken ya da bulaşık yıkarken telefonunuz çalmaya başladığında son derece kullanışlı olacak bir özellik).Son olarak ekran üzerine yapacağınız çift vuruş ile ekran kilidi açılıyor ve kapanıyor.

HTC DotView™kılıf- – telefonunuzu retro bir dokunuşla koruyun

Altıncı his işlevlerini bir adım öteye taşıyabilir ve DotView™ kılıf üzerine yapacağınız çift vuruş hareketi ile Motion Launch™ özelliklerinin ötesine geçebilirsiniz. Bu şekilde saati, hava durumunu, mailleri ve çağrıları ekranı açmadan ve dokunmadan kontrol edebilirsiniz.
Mükemmel bir telefon aynı zamanda onu koruyan ve yenilikçi tasarımı ile endüstri lideri işlevselliğini artıran bir kılıfı hak eder. HTC Sense™ 6 ile optimize edilen yeni HTC DotViewTM telefon kılıfı, bildirimleri ve etkileşimleri retro ve nokta-matris tarzı ile görüntüleme imkanı sunarken, ekranı da koruyor.

Olağanüstü Güç Tasarrufu Modu –Ekstra bekleme süresi

Yenilikler bunlarla da bitmiyor; çünkü aynı zamanda insanların telefon pillerini kullanış tarzlarını da değiştiriyoruz. HTC, orijinal HTC One (M7) ile telefonunuzu en verimli biçimde kullanabilmeniz adına güç tüketimini optimize etmişti. Yeni HTC One (M8) ise pil gücünün %40 daha fazla dayanmasını sağlayarak bunu yepyeni bir seviyeye taşıyor. Normal güç tasarrufu modu muhteşem bir deneyim sunarken, pilinizin daha da uzun süreli çalışabilmesi için buna olağanüstü bir güç tasarrufu özelliği de eklendi. Tamamıyla şarj edildiğinde 14 günlük pil gücüne sahip olacak, aynı anda halen arama, mesaj ve e-posta alımına da açık olacaksınız. Bu da özellikle seyahat ederken size muhteşem bir imkan sağlayacak. Manuel ya da otomatik olarak aktif hale getirilebilen bu özellik %20 güç seviyesinde 60 saat, %10 güç seviyesinde 30 saat ve %5 güç seviyesinde 15 saat ekstra bekleme süresi sunacak. Yani ister gece dışarıda olun, ister dağda doğa yürüyüşüne çıkmış olun, pilinizin biteceği konusunda bir daha asla endişelenmenize gerek kalmayacak.

HTC BoomSoundTM daha da büyüyor

Yeni HTC One (M8) bir kez daha akıllı telefonlardaki ses tecrübesini yepyeni bir boyuta taşıyor. En son HTC BoomSoundTM teknolojisi; baslardan tizlere zengin tonları ile kapsamlı, güçlü ve duru bir ses ortaya koyuyor. HTC One (M7)’ye göre %25 daha yüksek ses sağlayan yeni HTC One (M8)’de kaliteden ödün vermemek için yeni bir amfi ile çift ön stereo hoparlör,yeniden tasarlanan hoparlör hazneleri ve gerçek yüksek çözünürlük deneyimi için özel yapım ses profili sunuluyor.

HTC BlinkFeedTM – Haberleriniz doğrudan ana ekranınızda

HTC BlinkFeed TM daha akıcı bir tarama deneyimi için sürekli kaydırma özelliği, isteğe göre uyarlanabilen desenleri ve makalelerin kolaylıkla okunmasını sağlayan yeni yerleşimi ile artık daha sezgisel. İçerik sağlayıcıların kendi içeriklerini entegre edebilmelerini sağlayan yeni bir SDK’nın da tanıtılması ile kullanıcılar hem yeni medya kaynaklarını rahatlıkla bulabilecek ve abone olabilecek, hem de herhangi bir konuya ilişkin özel haberleri anında oluşturabilecekler. Yani ister spora düşkün olun, ister sinemaya, ister alışverişe, bu özellik sayesinde yakından ilgilendiğiniz konulara ait bilgileri alacaksınız. News Bundles özelliği aynı konu ile ilgili tüm makale ve tweetleri kolaylıkla okunabilmesi için tek başlıkta toplarken, 1000’den fazla içerik ortağı artık tek sayfada net bir şekilde kategorize edildi. En ilgi çekici haberleri takip etmek daha kolay[4] olmamıştı.

Bir bakışta fitness

Yeni HTC One (M8)’in güç tasarruflu sensör merkezini veönceden yüklenmiş olan Fitbit uygulamasını[5] kullanarak hem daha sağlıklı olabilir hem de spor yapma motivasyonunuzu yüksek tutabilirsiniz. Buna bir alternatif olarak, uyku takibi ve akıllı alarm gibi ileri özelliklere erişmek ya da telefonunuz yanında olmadan spor yaptığınız zamanlardaki verileri yakalamak için telefonunuzu Fitbit’in çeşitli takip cihazlarından[6] biriyle birlikte kullanabilirsiniz. Fitness hedeflerinizi koyun ve başarılarınızı hiç ek çaba sarf etmeden BlinkFeed ana ekranınızda doğrudan görüntüleyin. Fitbit Google Play Store’dan indirilen fitness uygulamalarının başında geliyor.