5053873217 [email protected]

Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­la­r’­da dep­las­man­lar­da­ki ba­şa­rı­sız­lık Chel­se­a ma­çın­da­ki kö­tü fut­bol­la bir­le­şin­ce tep­ki­nin bo­yu­tu bü­yü­me­ye baş­la­dı. Cim­bo­m’­un es­ki göz ağ­rı­sı 10 yıl­dır Shakh­tar Do­nets­k’­i ça­lış­tı­ran Mir­ce­a Lucescu­’nun is­mi gün­de­me geldi. Bi­lin­di­ği gi­bi Uk­ray­na­’da­ iç sa­va­şın pat­la­ma­sın­dan son­ra Lu­ce, ay­rı­lık sin­ya­li ver­miş­ti. Ru­men ho­ca, “Ai­lem be­ni her git­ti­ğim yer­de ta­kip edi­yor. Sı­ra­da­ki du­rak pek çok şe­ye bağ­lı ola­rak be­lir­le­ne­cek. On­lar­la ka­rar ve­ri­le­cek” di­ye­rek Shakh­tar def­te­ri­ni ka­pat­mak üze­re ol­du­ğu­nu ima et­miş­ti. Sa­rı-Kır­mı­zı­lı yö­ne­ti­min de hem Man­ci­ni hem de Lu­ces­cu­’nun bu du­rum­la­rı üze­ri­ne ye­ni bir plan­la­ma­ya gir­di­ği be­lir­ti­li­yor.

Ülke huzurluyken reddetmişti

Geç­ti­ği­miz ka­sım ayın­da Mir­ce­a Lus­ce­su ta­kı­mıy­la bir­lik­te İs­tan­bu­l’­a gel­miş ve Flor­ya Me­tin Ok­tay Te­sis­le­ri­’n­de Ga­la­ta­sa­ray ile bir ha­zır­lık ma­çı yap­mış­tı. 16 Ka­sı­m’­da 2-1 Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­la­r’­ın mağ­lu­bi­ye­tiy­le bi­ten mü­ca­de­le­nin ar­dın­dan Baş­kan Ünal Ay­sal, Flor­ya­’da Lu­ces­cu­’ya ye­mek ver­miş­ti. Bu yemekte Ay­sa­l’­la Lu­ces­cu bir ta­nış­ma fır­sa­tı bul­du. Fran­sız­ca­yı çok iyi ko­nu­şan iki­li bu­ra­da sıcak bir görüntü sergiledi. Baş­kan Ay­sal, bu ko­nuş­ma­dan mem­nun kal­dı. Trans­fer ko­nu­la­rın­da hiçbir za­man me­na­jer­le­ri ter­cih et­me­yip, doğ­ru­dan baş­kan­lar­la te­mas kur­mak­tan ya­na olan Lucescu, Ay­sa­l’­ın tu­tu­mu ve pro­je­le­rin­den çok et­ki­le­di. Hatta bir teklif yapıldı. An­cak o za­man Ru­men ho­ca tek­li­fe “Kon­tra­tım de­vam edi­yor. Uk­ray­na­’da mut­lu­yu­m” ya­nı­tı­nı ver­miş­ti. Fakat söz ko­nusu ta­rih­ler­de Uk­ray­na­’da iç sa­vaş baş­la­ma­mış­tı. Son gelişmelerin ardından Luce’nin ayrılma fikri belirginleşti.

Mancini hep İtalya ile anılıyor

O günlerde başlayan Aysal-Lucescu iletişiminin, son günlerde daha aktif hale geldiği belirtiliyor. Sarı-Kırmızılıların, yeni bir teklifle Rumen teknik adamın kapısını çalma kararı aldığı ifade ediliyor.

lucescu

Bu arada bir süre önce İtal­ya Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Gi­an­car­lo Abe­te, Tek­nik Di­rek­tör Pran­del­li­’nin gö­rev­den ay­rıl­ma­sı ha­lin­de Roberto Man­ci­ni­’yi mil­li ta­kım gün­de­mi­ne ala­bi­le­cek­le­ri­ni söy­le­mişti. Za­ten Cim­bo­m’­un ho­ca­sı da za­man za­man Çiz­me­’ye dön­mek is­te­di­ği­ne da­ir ima­lar­da bu­lu­nu­yor. Pran­del­li­’nin Dün­ya Ku­pa­sı­’n­dan son­ra ay­rıl­ma­sı­na ke­sin gö­züy­le ba­kı­lı­yor.

Sözleşmesi opsiyonlu iptal edilebilir?

Rumen Teknik Direktör Mırcea Lu­ces­cu spor­tif ak­ti­vi­te­le­rin de teh­li­ke­ye gir­di­ği Uk­ra­y­na­’da da­ha faz­la kal­mak is­te­mi­yor. Op­si­yon­lu olan bir se­zon­luk söz­leş­me­si­ni de is­te­di­ği an­da, taz­mi­nat­sız ip­tal et­ti­re­bi­lir.

Parasını kurtarmak istiyor

Uk­ray­na­’da si­ya­si olay­lar­dan do­la­yı fut­bol li­gi­ne 2 haf­ta ara ve­ril­di; eğer lig ta­ma­men dur­say­dı, Lu­ces­cu he­men ge­le­bi­lir­di; ama şu an­da Ha­zi­ra­n’­a ka­dar ora­da kal­ma­yı is­ti­yor. Se­be­binin ise Uk­ray­na ban­ka­la­rın­da­ki pa­ra­sı­nı kur­ta­ra­rak ül­ke­den ay­rıl­mak olduğu belirtiliyor, Bu­nun için de kulübü Shak­tar Do­nets­k ile iliş­ki­le­ri­ni önümüzdeki Ha­zi­ra­n’­a ka­dar so­run­suz yü­rüt­mek zo­run­da.