5053873217 [email protected]

Yakın zamanların popüler oyunu Flappy Bird’ün geri gelişi oyunun geliştiricisi Dong Nguyen, attığı bir tweet ile oyun geri gelişini doğruladı, ancak bunun çok yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini kaydetti. Bu haber kesinlikle Flappy Birds hayranlarını heyecanlandırmıştı, çünkü bundan böyle Flappy Bird’ün eksikliğini kapatmak için farklı alternatiflere başvurmaya gerek kalmayacak.

flappy-bird-100214

Flappy Bird zamanında iTunes ve Google Play’de en çok indirilenler listesinin tepesine çıkmıştı, ancak oyunun geliştiricisi Nguyen şubat ayında ani bir kararla oyununu mağazalardan çekeceğini açıklamıştı. Neden böyle bir karar verdiği noktasında detay vermese de, o zamanlar attığı bir tweet ile bu kararın yasal sorunlarla ilgili olmadığını, bu oyunun yükünü daha fazla kaldıramadığı için böyle bir karar verdiğini belirtmişti.

Rolling Stone dergisine bu ay bir röportaj veren Nguyen oyununu geri getireceğinin işaretini vermişti. Ancak bununla birlikte oyunseverlere birazcık ara verme tavsiyesinde de bulunmuştu. Ayrıca Forbes dergisine de bir röportaj vermiş olan geliştirici, oyununu bağımlılık yaratıcı olarak nitelendirmiş ve birçok kullanıcı için problem yaratmaya başladığını vurgulamıştı.

Flappy Bird’ün gelişi kesin, ancak yakın zamanda bu oyunu beklememek yerinde olabilir. Çünkü Nguyen şu anda oyuna bazı nöbetçiler koymakla meşgul. Böylelikle oyunun saatlerce aralıksız oynanmasının önüne geçmek istiyor. Ya da tüm bunları oyunu etrafında daha fazla etki yaratmak için de yapıyor olabilir.

Bu arada Nguyen oyunu neden geri getireceği noktasında da net bir sebep ortaya koymuş değil. Nguyen geçen ocak ayında oyununun günde 50 bin dolar ciro yaptığını söyleyerek başarısını açık etmişti.