5053873217 [email protected]

Fransızların tasarım showu devam ediyor. Citroen’in Cactus hamlesinin bir benzeri de Reanult’dan geldi.  Kwid Concept, Renault’un genç kitlenin ihtiyaçlarına ve Hindistan gibi yeni pazarlara yönelik çalışmalarını gösteriyor. Kwid Concept’in iki tonlu gövde rengi ile konstrast tavan ve hava girişi için altın sarısı kullanılmış. Konsept aracın lastikleri üzerinde, kapıların alt kısımlarında ve ızgaralı kısımlarda sarı çizgiler hakim. Bu renkler bir yandan Renault Grubu şirket renklerini oluştururken, bir yandan da Hindistan ile özdeşleştiriliyor: gri toprağı, sarı ve dore rengi ise çiçekleri ve baharatları temsil ediyor.
kvid
Ayrıca, Kwid Concept’in ön kısmında üç yolcu koltuğu bulunuyor, omuz alanı bırakmak için, şoför koltuğu biraz önde olmak üzere ortada yer alıyor, ve iki koltuk da arkada bulunuyor. Bu düzenin getirdiği merkezi sürüş pozisyonu uluslararası sürüş standartları ve hem soldan hem de sağdan akan trafiğin bulunduğu pazarlar için uygun olarak tasarlanmış.Eğlenceli dış tasarıma ve güçlü görünüme sahip Renault Kwid Conceptin yaşam alanı korunaklı bir ipekböceği gibi tasarlanmış ve kuş yuvasından esinlenmiş. Beyaz renklerin hakim olduğu iç mekanda kullanılan koltuklar bakınca kişide hafiflik duygusu uyandırıyor. Kwid Conceptin arka bölümde de harici bir klima sistemi yer alıyor.

Ayrıca ön konsol, ‘Flying Companion’’ın farklı fonksiyonlarına ulaşmayı sağlayan bir tablet formunda. Kwid Concept’e %100 elektrikli kullanım için akü eklenebilir, ayrıca Renault logosunun arkasında bir şarj soketi bulunuyor. Kwid Concept sürüş keyfi ile düşük yakıt tüketimini birleştirmek için EDC otomatik vites kutusu ile birlikte en son nesil 1.2 litre turbo benzinli motora sahip. Diğer teknolojik özellikler arasında elektrikli ayarlanabilir ön koltuk, elektrikli otomatik kapılar, LED aydınlatma, direksiyonun yanındaki düğmelerden vites değiştirme bulunuyor. Dikey monte edilmiş dokunmatik ekran Kwid Concept’de kontrol paneli olarak işlev görmekte ve aynı zamanda internet bağlantılı hizmetlerine de erişim sunmakta.

Avrupa dışında lansmanı yapılan ilk Renault konsept aracı olan Kwid Concept, Hindistan’ın Renault’nun küresel stratejisindeki özel yerini vurgulamakla birlikte şirketin kompakt otomobil segmentindeki çekici ürünler sunma potansiyelini gösteriyor.