5053873217 [email protected]

Citroen C4 Picasso, 2013 yılında mevcut güncel formuna kavuştu. Konforun ve teknolojinin tavan yaptığı aracı test ettik. İşte Citroen Picasso

Yenilenen C4 Picasso, PSA gurubu içerisinde EMP 2 platformunu kullanan ilk model olma özelliğini de taşıyor. Yeni platform daha hafif gövdesi ve alçaltılmış yapısı sayesinde rekor seviyede düşük karbondioksit salımı ve yakıt tüketime sahip. 5 kişilik oturma düzeni ile satılan model geniş aileler içinse 7 kişilik Grand Picasso modelini sunuyor. Tek motor ve iki donanım seçeneği ile satışa sunulan model en üst donanım seçeneği olan “Intensive” donanımıyla test konuğumuz.

Konsept otomobil kıvamında çizgilere sahip olan Citroen C4 Picasso, tasarım anlamında size bildiklerinizi unutturur nitelikte. Halojen farlar ve marka logosu ile bir bütünlük oluşturmuş; gündüz farları dikkat çekici. Ön bölümde dikkat çeken parçalardan biri ise tavana kadar uzanan ön cam oluyor. Ayrıca cam tavan ile birleşen bu ön cam hem bütünlük hem de ferah bir iç mekân vaat ediyor. Yan bölümde 17 inç alaşım jantlar göze çarpıyor. Bu jant grubuna sadece Intensive donanım ile sahip olabiliyorsunuz. Bir alt donanımı tercih ederseniz de marka sizi alaşım janttan mahrum bırakmamış. Sadece jantın boyutunu 16 inç ve farklı desende size sunmuş. Otomobilin şıklık teması yan bölümde kullanılan cam çerçevelerindeki nikelaj detaylar ile belirginleştirilmiş. Ayrıca bu detay “C” harfini andırarak marka kimliğini yansıtmış.

Arka bölümde sade bir tasarım karşımıza çıkıyor. Büyük logo markanın güçlü yönünü vurgularken model uzantısı bir imza şıklığıyla sağ stop grubunun altına konumlandırılmış. Yeni Citroën C4 Picasso; PSA gurubu içerisinde EMP 2 platformunu kullanan ilk model olma özelliğini taşıyor. Yeni platform 140 kg daha hafif. Aracın boyutlarına baktığımızda C4 Picasso, 4.428 mm uzunluğa, 1.826 mm genişliğe, 1.625 mm yüksekliğe ve 2.785 mm dingil mesafesine sahip.

Citroen C4 Picasso’nun içi adeta uzay üssünü andırır gibi teknolojik bir yapıya sahip. Orta bölümde yer alan 12 ve 7 inç’lik ekranlar kabin içine teknolojiyi ve konforu taşıış. Gösterge panellerinin yer aldığı bölümü oluşturan 12 inç’lik ekrandan hız ve devir göstergeleri hakkında bilgi alınabiliyor. Direksiyon üzerinden de kontrol edilebilen bu ekran size yol bilgisayarı konusunda da destek oluyor.

Bunun yanı sıra vitesi “R” konumuna aldığınızda geri park kamerası görevini de yerine getiriyor. Eğer bu ekranın temalarından sıkılırsanız 3 farklı seçenekten biri ile bu ekranı renklendirebilirsiniz. Direksiyon yanında konumlandırılan vites kolu zarif ve kullanışlı diyebiliriz. Alışmak biraz zaman alsa da alıştıktan sonra oldukça keyifli.

Havalandırma ızgaralarının altında yer alan 7 inç ekran ise tablet mantığı ile tasarlanmış. Havalandırma sistemi, navigasyon ve radyo sistemlerinin hepsi buradan kontrol edilebiliyor. Juke Box isimli müziği depolayabilen bir dâhili hafızayı da içeren sistem 8 GB’lık kapasitesi ile müziğinizi yükleme olanağı sağlıyor.

Tabletler kadar fonksiyonel olan bu dokunmatik kumanda ekranı, seçtiğiniz müziğin kapak resimlerini görebilme, yüklenen resimleri slide show yapabilme, hesap makinesi ve takvim özelliklerini de içerisinde barındırıyor. Açık kahve ve siyah detayların kombine edildiği döşemeler oldukça çekici. Dilerseniz 8 farklı döşeme seçeneğinden birini tercih ederek otomobiliniz kişiselleştirebilirsiniz.

Vites kolunun direksiyon arkasına taşınması, küçük eşya gözü konusunda size orta konsolda büyük bir alan sağlamış. Buzdolabı görevi de gören bu bölme yazın tüm içeceklerinizin soğuk kalmasını sağlıyor. Ön kısımda ve arkada sunulan baş ve diz mesafesi oldukça yeterli seviyede. Şayet arka koltuktaki yolcular daha fazla diz mesafesi isterlerse sürgülü koltukların avantajını kullanarak kendilerine daha geniş bir alan oluşturabilirler.

Otomobilin bagaj hacmi 537 litre. Koltuklar standart oturuş pozisyonuna getirildiğinde ise bu alan 630 litreye çıkabiliyor. Model bu değer ile birçok rakibini geride bırakmayı başarıyor. Model motor seçeneği olarak sadece 1.6 e-HDi motor ile satın alınabiliyor. Citroen’in diğer modellerinden de iyi hatırladığımız motor 3.600 d/d’de 115 HP, 1.750 d/d’de ise 270 Nm tork değeri sunuyor.

Yeni şasi sayesinde 140 Kg hafifleyen C4 Picasso 0-100 Km/s hızlanmasını 12,3 saniyede tamamlarken maksimum 189 Km/s hız değerine sahip. Yeni ETG6 şanzıman ile kombine edilen motor, ekonomi konusunda başarılı. ETG6 şanzıman ile de iyi bir birliktelik yapan motorla testimiz sırasında sakin kullanımlarda 5,2 litre performanslı kullanımlarda 6.5 litrelik değer elde ettik.

picasso

Citroen C4 Picasso konfor odaklı yumuşak süspansiyonlara sahip. Konforlu bir sürüş sağlayan süspansiyonlar otomobilin viraj performansını törpülüyor. Ancak otomobil bir MPV olduğu düşünülerek hareket edilmesi mantıklı olur. Virajlarda ilk kayma arkadan geliyor ancak ESP size bu konuda destek olmakta geri kalmıyor. Rüzgâr ve yol sesini başarılı bir şekilde absorbe eden C4 Picasso çok üst devirlerde kabine motor sesi alabiliyor.

Citroen C4 Picasso çarpışma testlerinden Euro NCap’ten 5 yıldız almayı başardı. Çarpışma esnasında kabini sağlam kalan model sürücünün ve yolcunun göğüs kafesi ve kaval kemikleri dışındaki tüm uzuvlarına tam koruma sağladı.