5053873217 [email protected]

Trafic ile birlikte, Renault tarafından geliştirilen ve bir versiyonu 6l / 100 km yakıt tüketiminin altına düşecek çift turbo motor olan yeni bir 1.6 dCi motor da bulunuyor. 

TRAFIC

Yeni Trafic artık Sandouville fabrikasında üretiliyor. Böylece Renault, Avrupa pazar lideri hafif ticari araç gamının tamamının üretimini Fransa’da üç fabrikada gerçekleştiriyor.
Yeni Renault Trafic resim galerisi için lütfen tıklayınız.

1980 yılında lansmanı yapılan ve aynı derecede ünlü Estafette’in yerini alan Renault Trafic, dünya çapında 1.6 milyonun üzerinde satış rakamına ulaştı. 2014 yılında Trafic öyküsü, dünya çapında 50 kadar ülkede ilk kez pazara sunulacak olan üçüncü nesil ile devam ediyor.

Fransız markanın yeni tasarım anlayışıyla şekillenen yeni Trafic’in ön kısmında Renault’nun yeni marka kimliğinin sembolü olan daha büyük bir logo bulunuyor. Daha geniş ve ince farları, iddialı bir hava girişi ve iki ızgara arasında yer alan gövde rengi şerit ile farklı bir tarza kavuşan Trafic daha keskin çizgiler ile daha dinamik hale gelmiş. .

Yeni Trafic, iki farklı uzunluk, panelvan, combi, alçaltılmış şasi kabin ve minibüs versiyonları ile birlikte, anlaşmalı üst yapı firmalarının ve Renault Tech’in ürettiği çözümleri içeren 270 versiyonu sayesinde ihtiyaca uygun olarak özelleştirilebiliyor.

Yeni Trafic, yeni nesil turbo şarjlı motorları ile esneklik ve ekonomikliği bir arada sunuyor. Renault’nun geliştirdiği en son jenerasyon 1.6 dCi motoru (R9M) iki versiyonu ile Trafic’in kaputunun altında görev yapacak. Ortalama 1 litre daha düşük yakıt tüketim değeri sunan değişken geometrili turbo motor ve yakıt tüketimini ortalama 6 litrenin altına düşüren çift turbolu (twin-turbo) versiyonları ile yeni Trafic, tam yüklü olduğunda dahi, düşük devirlerde sunulan yüksek tork sayesinde dinamik tepkileri garanti ediyor.

Yeni Trafic, 230 milyon euroluk bir yatırım yapılarak yeniden Renault’nun Sandouville fabrikasında 1.800 çalışanın desteğiyle üretilmeye başlanıyor. MCA’da (Maubeuge) Kangoo, SOVAB’da (Batilly) Master ve Sandouville’de Trafic olmak üzere Fransa’da üç fabrikada tüm ürün gamının montajını gerçekleştiren Renault 1998 yılından itibaren Avrupa’nın bir numaralı hafif ticari araç üreticisi konumu korumayı hedefliyor.