5053873217 [email protected]

National Geoprapghic Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece Uluslararası Uzay İstasyonu astronotlarıyla Dünya’nın yörüngesinde 90 dakikalık bir canlı yayın yaptı.

uzay yayıynı

Astronotlar Rick Mastracchio ve Koichi Wakata Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki yaşamın kamera arkasını canlı yayında gösterdiler. Mikro yerçekiminde aylarca nasıl yaşadıklarını, baş aşağı nasıl uyuduklarını, nasıl dinç kaldıklarını, hijyenlerini nasıl sağladıklarını ve herkesin en çok merak ettiği konulardan biri olan tuvaleti nasıl kullandıklarını izleyiciye anlattılar.

National Geographic Channel’da yapılan tarihi yayında, Dünya’dan 400 km uzakta 100 milyon dolarlık bir stüdyoda, saniyede 8 km hızla seyahat ederken canlı bir televizyon yayını yapılarak izleyenler stratosferin ötesine götürüldü. Uzaydan Canlı Yayın isimli 2 saatlik bu nefes kesici televizyonculuk olayı, Houston’da yer alan Görev Kontrol Merkezi ve Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan 170 ülkeye Nat Geo üzerinden Turkcell sponsorluğunda canlı olarak yayınlandı. Twitter’da da büyük yankı bulan bu yayın #LiveFromSpace hashtag’iyle gecenin en çok konuşulan konuları arasına girdi.