5053873217 [email protected]

İlk üretildiği günden itibaren 40 milyonu geçkin satış rakamıyla günümüze gelen Corolla, dünyanın en çok tercih edilen otomobilleri listesine adını yazdırdı. İşte Haberler.Com okurları için test edilen yeni Corolla…

corolla

Yeni Corolla; Life, Touch, Active, Advance ve Premium donanımlarıyla kullanıcısına geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Yeni Corolla 1.4 litre dizel otomatik versiyonu ile konuğumuz oldu. Yenilenen Corolla, artık daha keskin çizgilere ve dinamik hatlara sahip. Geriye doğru uzatılmış farlar, daralan ızgara yapısı ilk dikkat çeken ögeler arasında.

Kaput üzerindeki keskin hatlar ve daraltılmış ön farlar otomobile agresif bakışlar kazandırmış. Artık tüm otomobillerde olmazsa olmaz LED gündüz farı teknolojisi ise farların ızgaraya yakın olan bölümün üst köşesine konumlandırılmış. Profilde dikiz aynasının üstünden arka stoplara kadar uzanan omuz çizgisi aracı oldukça yüksek göstermiş. Kapı kollarıyla birleşen çizgi otomobilin bu bölümüne bütünlük kazandırmış.

Arka bölümde asimetrik stop grubu ve nikelaj çıtalar dikkat çekiyor. Büyük ve tombul tamponlar aracı heybetli göstermeyi başarmış. Yeni Corolla’nın ölçülerine baktığımızda model 4.620 mm uzunluğa, 1.775 mm genişliğe, 1.465 mm yüksekliğe ve 2.700 mm’lik dingil mesafesine sahip. Toyota’da Yaris ile başlayan değişim rüzgârı Auris’i sardıktan sonra Corolla’da da kendini göstermiş. Özellikle kabin tasarımında çok benzer öğelere ve çizgilere rastlamak mümkün.

Direksiyon ve havalandırma kumandalarını Auris’den havalandırma ızgaralarını da GT86 modelinden hatırlamak mümkün. Yolcu tarafındaki dik konumlu torpido yeni tasarımın önemli bir ögesi. Orta konsolda yer alan 6.1 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran, 800 x 480 WVGA çözünürlüğe sahip. Radio, CD, navigasyon ve benzer tüm multimedya işlevler gerçekleştirilebilmekte. Ayrıca geri görüş kamerasında bu ekran görev yapmakta.

Ekranın hemen altında dual klima göze çarpıyor. Çalışma performansı açısından bu sistem sıkıntı yaratmıyor. Yalnız klima altındaki Kapaklı boşluğun yerinin ve tasarımının değişmemesini anlayabilmiş değiliz. Yeni Corolla, arka bölümde ferah oturma alanı ve geniş camları ile oldukça rahat bir yolculuğu konuklarına vaat ediyor. Açık renk döşemeler bu ferahlığa katkı sağlarken başarılı baş ve omuz mesafesi rakamlarla bunu doğruluyor.

Yeni Corolla’nın kalbinde 1.4 D-4D dizel ünite görev yapmakta. 3.800 d/d’de 90 HP güç üreten motor 1.800 ila 2.800 d/d’de 205 Nm tork değeri sunuyor. 6 ileri tek kavrama otomatik şanzıman ile desteklenen ünite 0-100 Km/s hızlanmasını 14.7 sn’de tamamlarken maksimum 180 Km/s hız değerine sahip. Ekonomikliği ile nam salmış olan bu motor testimiz süresince 10 km’de ortalama 4.6 lt bir tüketim değeri sunuyor. Dizel ünite 90 Bg ile ortalama bir güç sunuyor yüksek bir performans beklememeniz gerektiğini söylemek isteriz.

Ekonomi odaklı olan bu motor bilindik dizeller gibi alt devirleri sevmiyor. Yüksek devirlerde de oldukça canlı olan Yeni Corolla sakin kullanımlarda 5 litre, performanslı kullanımlarda da 6,4 lt yakıt tüketmekte. Model otomatik şanzıman değişimlerini direksiyon arkasındaki kulakçıklardan ve vites üzerinden yapma imkanı sunmuş. Manuel konumda devir kesiciye giren model tek kavrama şanzıman sebebiyle vites geçişindeki yığılmaları size hissettiriyor.

Orta sertlikteki süspansiyonları sayesinde Corolla hem iyi bir yol tutuşu ve hem de makul bir konforu sunmayı başarabiliyor. Yalıtım konusundaki bozuk sicilini düzelten Corolla, yol ve rüzgar sesini kabin içine yansıtmıyor. Toyota Corolla katıldığı EuroNcap çarpışma testlerinden 5 yıldız ile ayrıldı. Önden çarpmalarda kabini sağlam kalan model sürücü ev yolcunun göğüs kafesi dışında her uzvuna maksimum koruma sağlamış.

Yeni Corolla 1.4 D-4D 62.430 tl’den başlayıp 79.390 tl’ye kadar değişen fiyatlarla satılmaktdır.