5053873217 [email protected]

Total’de 6’ncı, AB Grubu’nda ise 2’nci olarak yine ‘Küçük Ağa’nın gerisinde kaldı.  Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın başrolünü paylaştığı ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisi reytinglerde istediği başarıyı ikinci hafta da yakalayamadı. Yılın en çok merak edilen dizilerinden biri olan ‘Kurt Seyit ve Şura’ önceki akşam Star TV’de ekrana gelen ikinci bölümüyle Total’de 6’ncı olurken AB Grubu’nda 2’nci oldu.

kurt

İki kere reklama gitti
Geçen hafta reytinglerde birinci olan Kanal D’nin ‘Küçük Ağa’ dizisiyle karşı karşıya gelen ‘Kurt Seyit ve Şura’, 20 dakikalık kısa özetten sonra hemen yeni bölümle ekrana geldi. ‘Küçük Ağa’ dizisi başlamadan önce birinci sırada olan ‘Kurt Seyit ve Şura’ ilerleyen dakikalara reyting kaybına uğradı. Seyirci kaybetmemek için iki kez reklama giren ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisi ‘Küçük Ağa’ bitmesinden sonra reytingini yükseltmesine rağmen yine istenilen yüzdeye ulaşamadı.

Öpüşmeler eleştirildi
Dizi, Total’de ‘Küçük Ağa’, ‘Recep İvedik 3’, ‘Beni Affet’, ‘Kaçak’ ve ‘Kanal D Ana Haber Bülteni’ne yenildi. ‘Küçük Ağa’ hem Total hem de AB Grubu’nda geçen hafta olduğu gibi bu hafta da yine birinci oldu.
Geçen hafta twitter’da 90 bin tweet atılan ‘Kurt Seyit ve Şura’ hakkında bu hafta 30 bine yakın yazı yazıldı. Sosyal medyada en çok eleştirilen konu ise Kıvanç Tatlıtuğ’la Farah Zeynep Abdullah’ın öpüşme sahneleri oldu. Ayrıca ‘Kurt Seyit ve Şura’nın 2’nci bölümü 150 dakika sürdü.

9 haftalık ön hazırlık
Dizide 1’inci Dünya Savaşı’nın en zorlu cephelerinden Galiçya Cephesi’nde geçen sahneler için prodüksiyon ve sanat yönetimi ekibi 9 haftalık bir ön hazırlık sürecinden geçti. Kartepe’de kurulan 70 bin metrekarelik savaş alanına 250 metre uzunluğunda siper kazıldı. Alana 2 karargah, 1 sıhhiye çadırı, 12 adet asker çadırı kuruldu. Savaş sahnelerinde 126 kişi teknik ekip görev alırken 182 at, 1210 asker kullanıldı. Figüranların kostümleri özel olarak üretildi.