5053873217 [email protected]

İLHAN İREM

İlhan İrem, nadir olarak verdiği konserlerinden biri ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Bostancı Gösteri Merkezinde sevenleriyle buluştu. Biletleri 10 gün öncesinden biten konseri yaklaşık 3.000 kişi izledi.

Kırk derece ateşe rağmen, İstanbul’dan, Türkiye’nin değişik illerinden ve yurtdışından konsere gelen izleyicilerine olan saygısı nedeniyle konserini iptal etmediğini belirten İlhan İrem, konser boyunca ayakta alkışlandı.

İlhan İrem, “Yazık Oldu Yarınlara” şarkısını seslendirdikten sonra; “Bizim yarınlarımıza yazık olmayacak, çünkü biz soyguncusunun peşine takılmış bir karanlığın parçası değiliz” deyince tüm salondan alkışlar yükseldi. “Güzele olan inancımız ve yolculuğumuz hiç bitmeyecek” diyen sanatçı, “Her şeyimizi kaybedebiliriz, işimizi, arkadaşımızı, sevgimizi, aşkımızı, hayatımızı hatta. Ama insanın utanma duygusunu kaybetmesi sözün bittiği yerdir.” dedi.

Kadınlar Günü dolayısıyla teması masumiyet beyazı üzerine kurulmuş konserde, şiiri Nazım Hikmet’e ait olan “Hoş geldin Kadınım” isimli şarkısını tüm kadınlara ithaf eden sanatçı, şarkıdan sonra yaptığı konuşmada; “Bir kadını sevmek hayatı sevmektir. Hayatın şifresini sevmektir” dedi.

“Kainatın en özgür ruhları kadınlardır ve erkekler sevgi adına sizi köleleştiriyor. Arzu etmediğiniz hiçbir şeyi yapmayın, çünkü siz varsanız hayat var” diyen sanatçı seyircilerden büyük alkış aldı.

(HÜRRİYET)