5053873217 [email protected]

Amerika prömiyerini duyurmak için Başkan Barack Obama’nın özel bir açılış videosu* kaydettiği ve bu video ile ulusa seslendiği “Cosmos: Bir Uzay Serüveni” belgeseli Nat Geo’da her Pazartesi 22:30’da ekranlara gelecek.

Haluk Bilginer_Cosmos seslendirme

Türkiye’de anlatım seslendirmesini Haluk Bilginer yaptığı belgesel, izleyicileri evrende benzersiz bir seyahate çıkarıyor. Belgeselin orijinal yayınında Richard Gere, Kirsten Dunst, Patrick Stewart, Amanda Seyfried, Alfred Molina gibi Hollywood’un önemli isimleri sesleri rol alıyor.

İstanbul, 11 Mart 2014 – Fox International Channels (FIC) ve National Geographic Channels International (NGCI), 1980 yılında ilk yayınından kısa bir süre sonra televizyon tarihinin en sevilen belgesel serilerinden bir haline gelen Cosmos: Kişisel Bir Yolculuk’un 35. yıldönümünü yepyeni bir belgesel serisi olan “Cosmos: Bir Uzay Serüveni”ni yayınlamaya başlayarak kutluyor. Türkiye’de Haluk Bilginer’in seslendirmesiyle Turkcell sponsorluğunda yayınlanan yeni belgesel dizi, her Pazartesi saat 22.30’da Nat Geo’da ekrana gelecek.

Efsane devam ediyor
ABD’li gökbilimci Carl Sagan’ın 1980’lerde sunduğu çığır açan belgesel dizisi 35 yıl içinde 175’ten fazla ülkede 750 milyondan fazla insana ulaştı. İzleyicileri yaşadığımız dünyanın ötesine taşıyan seri, üç Emmy ve bir Peabody ödülünün de sahibi olmayı başardı. Ann Druyan’ın yapımcılık ve yazarlığını üstlenmenin yanı sıra yönetmen koltuğuna da oturduğu, Seth MacFarlane’in (Family Guy, Ted) de yapımcı olarak yer aldığı 13 bölümlük yeni belgesel serisi “Cosmos: Bir Uzay Serüveni”, dünyaca ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson anlatımı ile yıldızlara tekrar yelken açıyor. İnsanoğlunun bilgi arayışındaki destansı yolculuk daha önce olmadığı kadar çarpıcı bir dille ekranlara geliyor. Cosmos: Bir Uzay Serüveni evrenin uzak köşelerindeki yeni dünyaları keşfetmek isteyenleri, kökenimizi milyonlarca kilometre uzaklıktaki yıldızlarda aramak isteyenleri ve evreni en geniş çerçevede tanımak isteyenleri ekran başına davet ediyor.