5053873217 [email protected]

Yeni Jeep Cherokee, bu yıl 84’üncü kez kapılarını açan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Dış ve iç mekânı yenilenen, en son teknolojiyle donatılan Yeni Jeep Cherokee, orta SUV segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneğiyle de öne çıkıyor.

CHEROKEE

Jeep Cherokee, henüz Türkiye’de satışa sunulmadan garantilediği 150 adetlik ön satışıyla da pazara iddialı giriyor. Jeep Cherokee, yenilenen tasarımı, Jeep’in efsanevi 4×4 kabiliyeti, yenilikçi teknolojileri, Euro NCAP tarafından “sınıfının en iyisi” olarak nitelenen 5 yıldızlı güvenlik seviyesine sahip.

2014’ün ikinci çeyreğinden itibaren Avrupa ile beraber Türkiye’de de satışa sunulacak olan Jeep Cherokee; Haziran ayında Türkiye yollarında boy göstermeye başlayacak. Jeep Cherokee’nin Türkiye pazarına sunulacak motor seçeneği 2.0 litrelik Multijet II turbo dizel 170hp 9 ileri tam otomatik vites ve off-road tutkunlarının siparişi üzerine getirilecek 3.2 litrelik V6 Pentastar benzinli 272 HP 9 ileri tam otomatik vites seçeneği ile sunulan Trailhawk versiyonu olacak.

Jeep Cherokee, her arazi şartına uyum sağlamak amacıyla 3 farklı 4×4 seçeneği sunarken, Türkiye’deki satışa sunulacak modelde AWD dört çeker sistemi mevcut olacak. Araç; normal yollarda önden çekişli olurken, kaygan, çamurlu veya kum zemin üzerinde, sürücü müdahalesine gerek kalmadan güç tüketimini düşürüp yakıt tüketiminin azalma özelliğini de taşıyarak gücün, ihtiyacı olan tekere aktarılmasını sağlayarak iddiasını ortaya koyacak. Jeep markasının “İstediğin yere git, özgürce yaşa” anlayışı paralelinde yenilenen Cherokee, 9 ileri vitesli otomatik şanzımanı, yenilikçi dört çeker sistemi, yeni dizel motor seçeneği, yüksek güvenlik standartları ve ileri teknoloji özellikleriyle dikkatleri üzerine çekecek.

Geliştirilmesinde güvenlik ve emniyet ön planda tutulan, Euro NCAP tarafından “sınıfının en iyisi” olarak nitelenen 5 yıldız alan Yeni Jeep Cherokee, Jeep 4×4 kabiliyetini daha da üst seviyeye taşıyarak tüm hava ve arazi şartlarına uyum sağlıyor. Sınıfının en iyi 4×4 performansını sağlamak amacıyla, “Jeep Active Drive I” (Tek hızlı transfer kutusu), “Jeep Active Drive II with two Speed PTU and 4 low range” (İki hızlı arazi şanzımanı) ve “Jeep Active Drive Lock with two speed PTU” (kilitli diferansiyel ile) olarak adlandırılan üç ayrı yenilikçi 4×4 sistemi sunuluyor. Yeni Jeep Cherokee’nin standart güvenlik özellikleri arasında, kabinde 7 hava yastığı, Elektronik Devrilme Önleyici (ERM) ve arazi kalibrasyonuna sahip ABS ile Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC), Römork Savrulma Kontrolü (TSC), Ön/Arka Park sensörü, Gelişmiş Kaza Tepki Sistemi, Geri Görüş Kamerası da yer alıyor.

Pek çok klasik Jeep’te bulunan ikonik tepeli, yedi oluklu ızgaraya sahip motor kapağı yeni Jeep Cheroke’nin tasarımında en çok dikkat çeken özelliklerin başında geliyor. Dual Panoromic Sunroof olarak adlandırılan ve her modelde opsiyonel olarak sunulan çift katlı açılır cam tavan önemli bir ayrıntı… Kabin, kullanıcı dostu teknoloji ve akıllı depolama ile üst düzey bir konfor ve fonksiyonellik vadediyor. Yeni Jeep Cherokee’de 7 inçlik TFT teknolojili, tercihe bağlı olarak dijital veya analog olarak ayarlanabilir renkli gösterge paneli, sürücülerin ellerini direksiyondan, gözlerini ise yoldan ayırmadan, kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyiminin keyfini yaşama imkânı sunuyor. Kullanıcıların, tercih ettikleri formatta bilgi ve araç geri bildirimleri alabildikleri sistemde navigasyon, hız, gerçek zamanlı yakıt tasarrufu, güvenlik uyarıları, mevcut uyarlanabilir seyir kontrolü, sesli bilgi ve arazi seçimi gibi Jeep’e özgü özelliklerin de aralarında bulunduğu, pek çok bilgi arasından seçim yapabiliyor. Yeni Jeep Cherokee aynı zamanda 8.4 inçlik dokunmatik ekran multimedya komuta merkezine sahip ileri UConnect sistemini de beraberinde sunuyor. Akıllı telefonları kolayca şarj edilmesini sağlayan Wireless Charging Pad ise fark yaratan bir opsiyon olarak kullanıcılara sunuluyor.