5053873217 [email protected]

Citroen otomobil tasarımı adına bilinen her şeyi silip baştan tasarladı. Bu cesur otomobilin adı Cactus. Otomobilin yolcu hava yastığı güneşlikte, kapı kolları bavullardaki gibi deriden yapılma ve dışında da airbump denilen 34 gözlü bir hava yastığı var.

Ön yolcu koltuğu ile sürücü koltuğu da birleştirilmiş ve kanepe gibi. Vites kolu direksiyon göbeğinde.
Kompakt hatcback otomobillere alternatif olarak ortaya konan C4 Cactus, bildiğimiz tüm otomobillerden farklı bazı özellikleriyle dikkat çekiyor. Aslında 2012 ve 2013’de ip uçları verilmişti Cactus’ün. Üretim versiyonu konsepti de aşarak tüm otoriteleri şaşırttı.

CACTUS

Airbump adı verilen 34 gözlü bu hava kapsülleri adeta serili bir dış hava yastığı olarak yan kapılarda. Şehir içinde ufak dokunmalarda aracınızın hiç bir şekilde zarar görememesini sağlayacak dahice bir tasarım.

 Citroen C4 Cactus Cenevre Otomobil Fuari ne zaman turiyeye gelecek

Dünyada ilk kez bir araçta yolcu hava yastığı ön konsoldan alınarak, ön cam üstündeki güneşliğin içine yerleştirilmiş. Citroen yetkilileri, bunun kendilerine fazladan maliyet getirdiğini, bu sayede yolcu önündeki torpido gözünde fazladan alan elde ettikleri şeklinde yanıtlıyorlar.

Citroen C4 Cactus fiyati ne olacak?

Citroen mühendisleri, ince bir hat üzerine yolcu hava yastığını alarak, tavanda kabinin aydınlık kalmasını sağlayan ve kaliteli güneş gözlüklerinin özelliklerine sahip ısı yalıtımlı panoramik açılır tavandan da feragat etmemiş. Bunca yenilikle dolu Cactus, C segmentinde ekonomik bir çözüm olmayacak. 60 bin TL den başlayıp donanıma göre 100 bin TL nin üzerine çıkacak. Ekim 2014’de de Türkiye’de olacak.