5053873217 [email protected]

Galaxy S4 piyasa çıktığı ilk günden beri ısınma şikayetleri hat safhada. Hatta öyle şikayetler geliyor ki abartıldığını, dikkat çekmek için ironi yapıldığını düşünüyorduk. Ta ki fotoğrafdaki telefon ile karşılaşıncaya kadar. Fotoğraftan da anladığınız üzere telefonun arka kapağı resmen yanmış.

s4

Kullanan kişi ısının etkisiyle yanıp kızarmış parmağını gösterince inanamadık. Resmen 1. derece yanık!

Zaten S4’ün hayli dayanıklı arka kapağını bu hale getiren bir ısınmanın insan parmağını yakması da gayet doğal.

İlginç olan ise bu sıcaklıklara erişmiş bir telefonun hala çalışabiliyor olması. Burada Samsung’un dayanıklılık hakkı teslim etmek gerek. Neredeyse ütü kadar ısınmış ve çalışmaya devam eden bir akıllı telefon. Üstelik kullanıcı 1 yıldır telefonun hep bu kadar ısındığını anlatıyor.

Yaptığımız ilk incelemede telefonun ısınma probleminin hafıza kartı çevresinde yoğunlaştığını gördük. Bozuk bir hafıza kartının buna neden olabileceğini düşünerek hafıza kartını çıkardık. Zaten S4’ün arka kapağında da bir Micro-SD kart gölgesi rahatlıkla seçilebiliyordu.

Hafıza kartını çıkarınca sorun çözüldü.

Bozuk bir hafıza kartı 1 yıldır S4’ün sabrını ve dayanıklılığını sınamış. FW güncellemeleri ve rom üzerine rom yüklemelerle yanlış yerde aranan sorunun çözümü bu kadar basitmiş.