5053873217 [email protected]

Ceyda Düvenci Elele dergisine konuştu

Kendinizle en çok hangi konuda gurur duyuyorsunuz?
Her şeyi tek başıma yaptım. 19 yıldır gerçekten hiç kimseye eyvallahım olmadan, bağımlı olmadan yaptım her şeyi. Yokluğu da yaşayarak, varlığı da… Güçlü olduğum için, ayakta durabildiğim için, hayatıma sahip çıkabildiğim için kendimle gurur duyuyorum.

Peki kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Şanslı, şanssız, umutlu, hırslı…
Dedim ya, güçlüyüm… Yılmamayı tercih ediyorum. Evet üzüldüğümde çok üzülürüm, kahrolurum. “Dimdik dururum, ağlamam, üzülmem” gibi kuralları olan bir kadın değilim. Sevindiğimde de çok sevinirim.

Dibe vurduğunuz zamanlarda nasıl tekrar yüzeye çıkıyorsunuz?
Bana iyi gelen dostlarım var. Öncelikle bir süre yalnız kalırım, kendimi izole ederim. Çünkü insanları dertlerimle boğmayı sevmem.

Annelikle birlikte başkalaşım yaşayan kadınlardan mısınız?
Annelik başka bir şey benim için evet, ama Ceyda olarak çok
değişmedim. Aksine kendime daha çok bakmaya başladım. Çünkü ben var oldukça Melisa’ya yetebilirim ve yarayabilirim; akıl sağlığım, beden sağlığım iyi olduğu sürece bir anne olarak doğru durabilirim.

CEYDA
Boşanma döneminde kızınıza kolaylık sağlamak için özel bir şeyler yaptınız mı?
Boşanırken Melisa henüz çok küçüktü, onun için ekstra bir şey yapmamıza gerek olmadı.

Peki ona ileride erkeklerle ilgili vereceğiniz en sıkı tüyo ne olur?
Yok, tüyo vermeyeceğim. Çünkü bence her kadın kendi hayatındaki deneyimini kendi yaşar. Deneyimlerimden aldığım yaraları ona aktarmam, bence bu yapacağım en büyük hata olur.

25 KiLO VERDiM

“Doğumdan sonra pilates ve düzenli beslenerek diyetisyen desteğiyle bugüne kadar 25 kilo verdim. Tabii set, program temposu da eklenince vücudum dirençsiz kaldı. Kilo vermek biliyorsunuz belli vitaminleri de götürüyor.”